Később lesz gondom a fogammal?
2 kérdésem lenne. A fogaim nem tökéletesek. Van kb 3-4 fogam ami görbén áll. Nem fáj a fogam, csak látom, hogy rörgbén áll. Később milyen gondok lehetnek majd a fogaimmal és most mit lehet csinálni ? Régebben volt fogszabályozóm az kicsit javított rajta. 18 éves vagyok most.
2. kérdésem: A fognak a külső részét, azt be lehet tömni ha van ott lyuk ? szóval nem a fognak a tetejét, ahol rágunk hanem az oldalsó rész. Ezt be lehet tömni ?
itt bekarikáztam amire gondoltam, [link]
Mindkettő kérdésedre csak egy "szerintem"-es választ tudok adni.
Először is, ha a fogaid úgy görbék, hogy takarják egymást, akkor nehezen lesz tisztítható, és ugye ez olyan következményekkel jár, amit mindannyian ismerünk. Viszont: miért szedték le a fogszabályzót? Szerintem érdemes lenne visszatenni. Mindenféle nyűgtől megszabadulnál, és szép, esztétikus fogsorod lenne :)
A második kérdésedre a válasz: SZERINTEM igen, ott is be lehet tömni, de valami megoldás biztos van rá :)
Be lehet oldalt is tömni. Bár nekem nagyon fájt, amikor a fogam oldalán lévő lyukat fúrta a doki, mert közel van az ideghez a lyuk.
Ha a fogak nem jól illeszkednek, akkor lehet, hogy nem jól tisztítják egymást, úgy értem könnyebben létrejönnek olyan kis rések, amiben megbújnak a fogszuvasodást okozó anyagok.
Én is így jártam. Kinőtt a bölcsességfogam, egy picit eltolta a fogsorom és az már elég volt ahhoz, hogy fél év alatt 5 lyukas fogam legyen, miközben előtte nem volt semmi bajuk és rendszeresen mosom is őket. Még csak édességfaló sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!