Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Később lesz gondom a fogammal?

Később lesz gondom a fogammal?

Figyelt kérdés

2 kérdésem lenne. A fogaim nem tökéletesek. Van kb 3-4 fogam ami görbén áll. Nem fáj a fogam, csak látom, hogy rörgbén áll. Később milyen gondok lehetnek majd a fogaimmal és most mit lehet csinálni ? Régebben volt fogszabályozóm az kicsit javított rajta. 18 éves vagyok most.

2. kérdésem: A fognak a külső részét, azt be lehet tömni ha van ott lyuk ? szóval nem a fognak a tetejét, ahol rágunk hanem az oldalsó rész. Ezt be lehet tömni ?

itt bekarikáztam amire gondoltam, [link]

2010. dec. 23. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő kérdésedre csak egy "szerintem"-es választ tudok adni.

Először is, ha a fogaid úgy görbék, hogy takarják egymást, akkor nehezen lesz tisztítható, és ugye ez olyan következményekkel jár, amit mindannyian ismerünk. Viszont: miért szedték le a fogszabályzót? Szerintem érdemes lenne visszatenni. Mindenféle nyűgtől megszabadulnál, és szép, esztétikus fogsorod lenne :)

A második kérdésedre a válasz: SZERINTEM igen, ott is be lehet tömni, de valami megoldás biztos van rá :)

2010. dec. 23. 18:30
 2/5 gyuribacsika ***** válasza:
100%
Belehet tömni, viszont azt nem ártana tudnunk hányas vagy melyik fogról van szó, mert szemfog és metszőfog esetén bonyolultabb, de a többinél egyszerűbb.A görbe fogakról pedig annyit, hogy nem csupán esztétikai (hogy szép tetszetős legyen) értéket képvisel, hanem bizony elég sok mindenre kihatással van egy szabálytalan fogsorérintkezés és egyéb bajok is származhatnak belőle.Szerintem ha teheted mindenképpen szabályoztasd.
2010. dec. 23. 19:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Az előttem szólóknak igazat adok, de ha nem akarod újra szabályoztatni a fogadat, minden féleképpen használj fogselymet a tisztításukra.A tömésre a válaszom, hogy ha egyik oldalon lyukadt ki a fogad, akkor 2 felszínű tömést csinál egy rendes doki, aki megbontja a rágófelszíni részt is.
2010. dec. 23. 23:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát a kép alapján a tömés rágófogon van, de am mindegyiket NEM NEHEZEN is be lehet tömni oldalt..
2010. dec. 25. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Be lehet oldalt is tömni. Bár nekem nagyon fájt, amikor a fogam oldalán lévő lyukat fúrta a doki, mert közel van az ideghez a lyuk.

Ha a fogak nem jól illeszkednek, akkor lehet, hogy nem jól tisztítják egymást, úgy értem könnyebben létrejönnek olyan kis rések, amiben megbújnak a fogszuvasodást okozó anyagok.

Én is így jártam. Kinőtt a bölcsességfogam, egy picit eltolta a fogsorom és az már elég volt ahhoz, hogy fél év alatt 5 lyukas fogam legyen, miközben előtte nem volt semmi bajuk és rendszeresen mosom is őket. Még csak édességfaló sem vagyok.

2010. dec. 26. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!