A 3.5 éves kisfiamnak nem nőtt ki a jobb felső kettes foga. Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 22:01
1/2 anonim válasza:
Nem tudom mi az oka, de nekem anyám elmondása szerint csak hat éves koromba nőtt ki alul az egyik tejfogam, és azóta is meg van:)) 35 éves vagyok egy darab tejfoggal.Anno kérdezett ő mindenkit miért nem nő ki az az egy fogam, az volt a válasz ,hogy biztos ott van, csak az ínyben. Hát nem így volt.
2/2 anonim válasza:
Néha előfordul tejfogaknál is csírahiány. De mindenképp mutasd meg fogorvosnak, ő csinál egy panorámaröntgent, azon látszódni fog, hogy tényleg nincs meg a fog, vagy csak valami miatt nem tudott kinőni. Meg már valószínűleg az is látszik, hogy a maradó kettese megvan-e (bár valószínűleg igen).
Továbbá az is valószínű, hogy ha picit nagyobb lesz és elkezdődik a fogváltás, akkor szüksége lesz egy éjszakai fogszabályozóra. Mert ugye a tejfog szerepe az, hogy fenntartsa a helyet a csontfognak, viszont ha nincs tejfog, akkor a helyére nőhet majd a maradó nagymetsző. Ezt küszöböli majd ki az éjszakai fogszabályozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!