Ez még menthető? Vagy már csak a húzás segít?
Ha a gyökér van menthetetlen állapotban akkor kihúzzák.
Ha az orvos úgy látja,hogy hiába fája fogad még menthető akkor gyökérkezelést javasol,és utána betömi..
Ezt állja a TB. A foghúzás is ingyen van de a pótlás már nem..Az árát,hogy mennyibe kerül egy fog pótlás azt a saját orvosodtól tudod meg..
Szinte 100%, hogy menthető a fog.
Lehet, hogy még épp elég a tömés, ezt fizeti a TB. Ha gyökrékezelni kell és utána be lehet tömni, akkor ezt szintén állja a TB. Ha gyökérkezelni kell, de utána koronát javasolnak rá, akkor a gyk-t fizeti a TB, a korona anyagárát nem, viszont a munkadíját igen (a beragasztást, a fogtechnikus munkadíját, tehát csak az anyagárat kell fizetned).
Aztán lehet, hogy ún. műgyökér kell bele, amit szintén nem fizet a TB, de ehhez tényleg nagyon ramaty állapotban kellene lennie a fogadnak, gyakorlatilag olyankor alkalmazzák ezt, ha csak 1-3 mm van meg a fogból az íny felett.
Ha a gyökér elrohadt akkor nem menthető,és kihúzzák.
Nekem múlt héten egyik napról a másikra olyan fogfájásom lett,hogy a falat kapartam a fájdalomtól.Maga a fog szép fehér és nem láttam,hogy lyukas lenne,ezért is lepett meg a heves fogfájás.Amikor a fogorvos megnézte,akkor derült ki,hogy a fog olyan részén volt lyuk amit én a tükörből nem láttam.Hiába volt úgymond nem nagy lyuk a fogam gyökere tönkre ment teljesen..Sőt a gyökér alatt gennyes tályog képződött.A fogamat kihúzták...
Szóval,hogy milyen állapotban van azt úgyis a fogorvos tudja a legjobban.De tény,hogy a fogpótlást nem fizeti a TB..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!