Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez még menthető? Vagy már...

Ez még menthető? Vagy már csak a húzás segít?

Figyelt kérdés
Két jobb felső fogam között keletkezett egy hatalmas lyuk már nagyon fáj és el akarok menni orvoshoz de nem akarom hogy kihúzzák főleg nem mindkettőt. Megmenthető még? És ha húzzák akkor mennyibe kerül megcsináltatni? a tb ezt állja?
2010. dec. 11. 22:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a gyökér van menthetetlen állapotban akkor kihúzzák.

Ha az orvos úgy látja,hogy hiába fája fogad még menthető akkor gyökérkezelést javasol,és utána betömi..

Ezt állja a TB. A foghúzás is ingyen van de a pótlás már nem..Az árát,hogy mennyibe kerül egy fog pótlás azt a saját orvosodtól tudod meg..

2010. dec. 11. 22:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Szinte 100%, hogy menthető a fog.

Lehet, hogy még épp elég a tömés, ezt fizeti a TB. Ha gyökrékezelni kell és utána be lehet tömni, akkor ezt szintén állja a TB. Ha gyökérkezelni kell, de utána koronát javasolnak rá, akkor a gyk-t fizeti a TB, a korona anyagárát nem, viszont a munkadíját igen (a beragasztást, a fogtechnikus munkadíját, tehát csak az anyagárat kell fizetned).

Aztán lehet, hogy ún. műgyökér kell bele, amit szintén nem fizet a TB, de ehhez tényleg nagyon ramaty állapotban kellene lennie a fogadnak, gyakorlatilag olyankor alkalmazzák ezt, ha csak 1-3 mm van meg a fogból az íny felett.

2010. dec. 11. 22:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a gyökér elrohadt akkor nem menthető,és kihúzzák.

Nekem múlt héten egyik napról a másikra olyan fogfájásom lett,hogy a falat kapartam a fájdalomtól.Maga a fog szép fehér és nem láttam,hogy lyukas lenne,ezért is lepett meg a heves fogfájás.Amikor a fogorvos megnézte,akkor derült ki,hogy a fog olyan részén volt lyuk amit én a tükörből nem láttam.Hiába volt úgymond nem nagy lyuk a fogam gyökere tönkre ment teljesen..Sőt a gyökér alatt gennyes tályog képződött.A fogamat kihúzták...

Szóval,hogy milyen állapotban van azt úgyis a fogorvos tudja a legjobban.De tény,hogy a fogpótlást nem fizeti a TB..

2010. dec. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!