Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályozás/fogszabályzó...

Fogszabályozás/fogszabályzó használata érdekelne! Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fogszabályozót kellene csináltatnom, de a fogorvosom ilyet nem csinál, tudnátok egyet ajánlani? Főleg Budapesten érdekelne! Elsősorban olyan, akinél lehet részletre fizetni! Akinek már volt fogszabályozója(nappali, állandó): Mennyi ideig kellett rajta legyen? Mennyire fájdalmas a felhelyezése, és mennyire zavaró a használata? Menyibe került? A sima és a porcelán is érdekelne! Előre köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 28. 00:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos a budapesti elérhetőségbe nem tudok segíteni.

Nekem is van fogszabályzóm,állandó.Mikor felrakja,kicsit furán fogsz beszélni,de aranyos-legalábbis ezt mondják:)

A fogdoki remélhetőleg adni fog viaszt,amit a drótra kell rárakni,ha kikezdi a szád,vagy az ínyedet.Ha nem ad,kérjél nyugodtan.Nekem azt mondták,hogy 2 és fél évig lesz rajta,de márciusba leveszik,szóval még két év se lesz.Utánna kell még éjszakait hordjak.Felülről kellett kihúzni 2 fogam,először megijedtem,mert eléggé látható helyen volt,de alig 3 hónap alatt eltűnt a lyuk a fogaim között.Már most nagyon szép a fogsorom.A felhelyezése egyáltalán nem fáj,utána egy picit fura csak.A használata annyiba lehet zavaró,hogy evés után figyelni kell,hogy ne maradjon benne kaja:).De a gyógyszertárba lehet kapni direkt fogszabályzóhoz fogkefét.Amikor húznak rajta(olyan 6 hetente) akkor egy picit fáj.Nem akkor mikor húznak,hanem rá pár órára.Annyira nem vészes,de ha veszel be fájdalomcsillapítot hamar elmúlik.Az,hogy mennyibe kerül,attól függ,hogy hány éves vagy.18év alatt 20%át kell kifizesd,18felett a 100%ot.Nekem a felső az átlátszó.Amit ráragasztanak a fogadra az nem fém,hanem fehér.Foganként 6ezer forintért tudsz kérni.Nekem olyan van,de egyik barátnőmnek fémes van és az se ciki.Féltem,hogy mit fognak szólni a barátaim,de mindenki biztatott,úgyhogy emiatt nem kell aggódni;)Kicsit hosszúra sikerült,remélem tudtam segíteni.Ha van még kérdésed irj akár itt,akár privátba:)

És a pasik szerint a fogszabályzó szexi;)

19L

2010. nov. 28. 00:43
 2/11 anonim válasza:
Szia nekem is van fogszabim 1 hónapja. Pesten a Szentkirályi utcába járok, ott viszonylag olcsón megcsinálják csak felül 45000 Ft, azt nem tudom h lehet-e részletre fizetni, de ennél olcsóbbat nem hiszem h találsz. Először féltem tőle h fog fájni mert mindenki azt mondta nekem h nagyon fáj meg kidörzsöli a számat. A fogászaton adtak is rá viaszt h tegyem fel ha nagyon dörzsöl de eddig még nem kellett használnom :D ezen én is csodálkoztam h nincs tőle semmi bajom, pedig nagyon féltem h milyen lesz. Az igaz h először nehéz enni meg az első napokban kellemetlen érzés de 1 hét után simán meg lehet szokni :) Amikor húztak rajta még az se fájt :D Nekem fém van és nem csúnya, és tényleg vannak akik szerint cuki a fogszabi ;)
2010. nov. 28. 01:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nagyon sokat segítettetek és megnyugtattatok, engem is azzal riogattak h fájdalmas! 21 éves vagyok, tehát az egészet ki kell fizetnem sajna, de a 45 felsőre nem vészes... Én még csak ott tartok hogy előbb a fogorvosom rendbe szedi a fogaim( tömés, húzás, fogkőtávolítás) és utána jöhet. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszaitokat!
2010. nov. 28. 18:28
 4/11 anonim válasza:
Nincs mit :) De ha 21 éves vagy akkor lehet h többet kell fizetni érte :S én 17 vagyok és azt mondták h gyorsan csináltassam meg amíg nem múltam el 18 és így 45ezer..de nem tudom pontosan kérdezd meg
2010. nov. 28. 19:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Lehet hogy igazad lesz, kedves utolsó!:S Nekem is mondták még 13 évesen hogy csináltassam meg, de voltam olyan hülye hogy cikinek éreztem :( ma már egyáltalán nem tartom annak, és most már mivel dolgozok, apránként ki tudom fizetni. Elcsesztem ezt rendesen, de most igyekszem helyre hozni:)
2010. nov. 28. 19:21
 6/11 anonim ***** válasza:
20 éves vagyok,és én is gyűjtök most rá:))
2010. nov. 28. 20:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Neked is sok sikert! Igyekszem én is!:)
2010. nov. 28. 20:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Sok sikert Nektek!:):)

Első voltam;)

2010. nov. 29. 21:34
 9/11 anonim ***** válasza:

www.dentokorrekt.hu

Szerintem a legjobb fogszabályzós fogorovos. Árban is, és szaktudásban is. És nála lehet részletre fizetni, az első konzultáció pedig ingyen van.

Ha lehet, akkor előtte csináltass panoráma-, illetve teleröntgent, és akkor sokkal többet tud mondani.

2010. dec. 7. 14:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Huuu köszi szépen, ennek utána járok!
2010. dec. 8. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!