A sinus röntgent támogatja a TB?
A digitalis annyiban mas, hogy a rontgenkep nem filmre, hanem egy szenzorra keszul, amit be szkennelnek a gepbe, a szenzor pedig utana ujra felhasznalhato. A digitalisak nem rosszabb minoseguek, csak annyia kulonbseg hogy nem filmre keszul, meg annyiban jobb is, hogy ha a kep nem a legjobb lett, akkor digitalisan lehet bizonyos parametereket valtoztatni, hogy jobb legyen.
Biztosra nem tudom mondani, de ha van orvosi megalapozott hattere a rontgennek, akkor szerintem mindenkepp tamogatja a tb...ennel dragabb dolgokat is tamogat
Nem tudom, mi az a sinus röntgen...Fogászati gyakorlatban szoktak felvételt készíteni egy-két-három fogról, vagy a teljes alsó és felső fogsorról panoráma (OPT) felvételt. Ez az utóbbi (is) fizetős vizsgálat, a TB nem támogatja. Mifelénk a nem digitális 2500 forint, van ahol drágább.
(Röntgenes gyakorlatban a "sinus" általában a melléküreg(eke)t jelenti, ezekről un. orr-melléküreg felvételt szoktunk készíteni, ez nem fizetős.)
Fogorvos is tud beutalót adni sinus röntgenre. A fül-orr-gégészettel azért nem mész sokra, mert gyakran onnan küldik át a betegeket a fogászatra, hogy a fogorvos megállapítsa, hogy a sinusban az elváltozás fog eredetű-e, ha nem fogeredetű, akkor visszaküldenek a fül-orr-gégészetre.
Szerintem menj el egy nem magán szakrendelésre, és ha szükség van rá adnak beutalót, mert a mostani fogorvosod nem igazán van képben (legalábbis a röntgenekkel kapcsolatban biztos).
Egyébként, hogy jobban belegondolok, a TB biztos, hogy támogatja, én nemrég voltam orrmelléküreg CT-n, ami sokkal drágább, mint a röntgen és azt is támogatta.
"...a sinus röntgen meg az ormelléküreg röntgen ugyanaz."
Kösz, hogy mondod, de röntgen osztályokon nem így nevezik (párezret készítettem már:).
"...hogy az OPT-t nem támogatja a TB, elég érdekes kijelentés,"
Semmi érdekesség nincs benne, ez csak egyszerű tény. Miért feltételezed alaphelyzetből, hogy csak neked lehet igazad?
Néhány OEP finanszírozott rendelő információja:
"Fogászati panoráma röntgen
A hagyományos röntgen osztályon nem található vizsgálatok közül fogászati panoráma röntgen vizsgálatot is végzünk, új, korszerű, digitális eszközünkkel. A vizsgálatot az OEP nem finanszírozza, térítési díja 3.000,- Ft."
"Részleges, vagy teljes térítés mellett vehetők igénybe a fogászati röntgen"
"Magyar biztosított állampolgár kezelési költsége
Intraoralis rtg-felvétel 2.475 Ft/felvétel
OPT telertg-felvétel 6.600 Ft/felvétel"
És ahogy mondtam, mi is térítés ellenében végezzük, számlát adunk róla, Szegedhez egészen közel:)
További jó minuszolgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!