Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet e a fogaknak pici...

Lehet e a fogaknak pici "holtjátéka"? Más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
Az elsoket neztem es ha odateszem az elso ket fogamra az ujjam es az also fogsoet vagy a nyelvem hozzanyomom,mintha ereznék egy fél mm kimozdulast. azt hittem azert,mert mostanaban szedtek,ki az osszes bolcsessegfogsm, de igazbol ezt mar evekkel ezelott is neztem.
2010. nov. 22. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is ezt érzem . Fogalmam sincs,hogy tudnak e egy minimálisan mozogni a fogak,vagy csak csalóka az érzés.

Mindenetre én rendszeresen jráok fogorvoshoz és még sosem mondta hogy bármi baja lenne az első fogaimnak.

2010. nov. 22. 16:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, tudnak. Ez általában nem feltűnő, esetleg főleg a reggeli ébredéskor lehet a legjobban észrevenni, még teljesen egészséges íny mellett is. A fogak nem egészen úgy vannak az állkapocsban és a felső állcsontban rögzülve, mint a szeg a fában, hanem szalagok tartják. Ezek szakadnak el, mikor kihúznak egy fogat. Tehát mozognak, mozgathatóak kismértékben, pl. mikor két fog közé kerül egy húsdarab, néhány perc múlva könnyebben eltávolítható, mint azonnal, mert a feszülés hatására kicsit tágul a fogköz. Mikor fogselymezel, kicsit akkor is mozdulnak. Fogszabályzó kezeléskor van úgy, hogy a mogorvos távtartókat helyez az őrlőfogak közé, ilyenkor is (elég jelentősen) mozdulnak a fogak.

A kérdésedhez annyit, hogy ilyen kismértékű mozgás van és nem tekinthető kórosnak.

2010. nov. 22. 17:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm. :) már kezdtem bedepizno, hogy ki fognak esni, ínysorvadás meg hasonlók... :D
2010. nov. 22. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!