Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen fog látható a képen?...

Milyen fog látható a képen? /lent+sürgős! /

Figyelt kérdés

[link]

A mellékelt ábrán lévő mind 2 fogamat kihúzták,14 vagyok, de későn érő típus, és így még mindig vannak tejfogaim.

Ez tejfog volt? mert nem emlékeztem volna,hogy az maradandó lett volna.Vagy lehet hogy egyből maradandó nő ott?Nem értek az ilyenhez, az orvos nem mondta.

2010. nov. 21. 19:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Sztem ezek még rágó tejfogak voltak. Bizonyára jön helyette majd a csont.
2010. nov. 21. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Az ábrán egy felnőtt maradandó fogsor van. Te az alsó hatos moláris (első nagyörlő) párt jelölted be. Többet sajna nem tudok segíteni, mert nem vagyok fogorvos.
2010. nov. 21. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyon könnyen megadhatod maganak a választ. Volt gyökere vagy sem. A Tejfognak nincs gyökere.
2010. nov. 21. 19:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Nézd, ebből a képből meg nem lehet mondani, mert ugye nem a kihúzott fogat linkelted be. Ezek itt hatosok, amikből nő tejfog is. 14 évesen már nem kéne tejfogadnak lenni, de ha nem volt baja a fognak, akkor a maradandót nem húzzák ki (még fogszabályozásnál sem, mert az egy erős fog, nem azt szokták húzni). Ha tejfog volt, akkor meg kihúzzák, kapsz éjszakai fogszabályzót, hogy a helyén tartsa a többi fogad, amíg ide kinő a hatos maradandó. Nekem is volt ilyen, csak az ötösökkel. Orvos mondott valamit, hogy miért húzza ki?

fogászati asszisztens

2010. nov. 21. 19:51
 5/9 A kérdező kommentje:
azért húzta ki, mert eltörött.Pontosabban olyan erős ütést kapott a fogam,h kettétörött :S
2010. nov. 21. 20:15
 6/9 A kérdező kommentje:
tornaórán egy hatalmasat estem... hadd ne folytassam...
2010. nov. 21. 20:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó duma de még mindig nem tudom volt-e gyökere.
2010. nov. 21. 20:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Az a hatos fogad, magyarul az első nagyőrlőfogad. Biztos, hogy nem tejfog volt, mert a nagyőrlőknek nincsen tejfog párjuk, ott rögtön a csontfog nő ki. Ezért van csak 20 tejfoga egy embernek.
2010. nov. 21. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Csontfog volt, az előttem író leírta a magyarázatot.

(Aki azt mondta, hogy tejfognak nincs gyökre: a tejfognak is van, csak felszívódik, amikor nő a helyére a csontfog).

2010. nov. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!