Milyen fog látható a képen? /lent+sürgős! /
A mellékelt ábrán lévő mind 2 fogamat kihúzták,14 vagyok, de későn érő típus, és így még mindig vannak tejfogaim.
Ez tejfog volt? mert nem emlékeztem volna,hogy az maradandó lett volna.Vagy lehet hogy egyből maradandó nő ott?Nem értek az ilyenhez, az orvos nem mondta.

Nézd, ebből a képből meg nem lehet mondani, mert ugye nem a kihúzott fogat linkelted be. Ezek itt hatosok, amikből nő tejfog is. 14 évesen már nem kéne tejfogadnak lenni, de ha nem volt baja a fognak, akkor a maradandót nem húzzák ki (még fogszabályozásnál sem, mert az egy erős fog, nem azt szokták húzni). Ha tejfog volt, akkor meg kihúzzák, kapsz éjszakai fogszabályzót, hogy a helyén tartsa a többi fogad, amíg ide kinő a hatos maradandó. Nekem is volt ilyen, csak az ötösökkel. Orvos mondott valamit, hogy miért húzza ki?
fogászati asszisztens

Csontfog volt, az előttem író leírta a magyarázatot.
(Aki azt mondta, hogy tejfognak nincs gyökre: a tejfognak is van, csak felszívódik, amikor nő a helyére a csontfog).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!