Bölcsesség fog kioperálása, tapasztalatok?
Jövőhéten megyek panorámaröntgenre illetve be a kórházba szájsebészetre. A bölcsességfogam kb olyan 30-35 fokos dőlésszögben van a többi fogamhoz képest (a 90 helyett), nyomja a másik fogamat, így ki kell szedni.
Doki mondta, hogy felvágják az ínyt, és ha tudják, akkor fogóval kiszedik, ha nem, akkor vésnek. Kérdés, hogy mennyire fog fájni? Mire készüljek, hogy megy ez?
Illetve ha hétfőn bemegyek a szájsebészetre beutalóval, akkor azonnal meg is csinálják, vagy időpontot adnak?
köszi a válaszokat.

A kérdésed második részére (beutaló, azonnali ellátás, etc) nem tudok választ adni, az elsőre igen.
Ma már olyan hatékony érzéstelenítők vannak, hogy gyakorlatilag csak a recsegést hallod, meg esetleg valami félig-meddig kellemetlen érzést tapasztalhatsz, de 98%-ig garantált, hogy fájdalommentes a beavatkozás.
Szia!!
Nem akarlak megijeszteni,nekem elég rossz emlékeim vannak,szerintem időpontot fogsz kapni.Nekem kb 5 éve vették ki,sorbn mind a 4-t.persze nem egyszerre:)azért kellett kivenni,mert nyomta össze a többi fogam,nem volt helye még kibújni sem,kicsi az állkapcsom.a jobb alsó volt a legszarabb,kaptam vagy 4 szurit,mert folyamatosan éreztem amit csináltak.felvágták az inyem,de nem sikerült egészben kiszedni,mert a gyökere nagyon kapaszkodott.volt ott minden,fúró,véső,kalapács.......a hangok,amiket hallasz közben,brutálisak,a szájsebész főorvos műtött,mert a apanoráma röntgenen már látták,nem lesz egyszerű.ott volt még a fogorvosom, ,vagy 2 asszisztens,és behívták az összes "tanulót" is,mondván ilyet úgyse látnak sokszor.végül 3 darabban szedték ki,2 órát voltam bent,és csak úgy sikerült,hogy elrepedt az állkapcsom,minek következtében estére már úgy néztem ki,mintha tartogatnék egy teniszlabdát a számban.3 napig pedig lázas voltam,pedig én nagyon ritkán vagyok az.kaptam pár öltést is.a fogorvosommal azóta is állandóan emlegetjük ezt a horrort,ha találkozunk.azért nyugi,ez nem törvényszerű,lehet neked pikk-pakk kint lesz.a fölsőktől nagyon hamar megszabadítottak,az egyik sem tartott tovább fél óránál.
kitartás,üdv:J.
köszi a választ, hát remélem ,h az ínyinjekció lesz a legfájdalmasabb az egészben. Azt bírom, az ínyem az bírja a strapát.
reménykedem benne, h nem kell 2 órát bent ülnöm majd:)

másfél óra még okés, addig hazaérek.
Meglássuk, köszönöm:)

köszi!
A László kórházban fogják kiszedni, oda kaptam beutalót.

Hát nekem elég friss az élmény, ugyanis ma délelőtt szedték ki a bal alsót:) Nekem elég durva sztori volt, elmentem a fogorvoshoz, mondván hogy valamiért be van dagadva hátul az ínyem, és nagyon fáj. Belenézett a számba,hozzámvágott egy panorámaröntgenes beutalót, és jóformán kirugdosott a rendelőből. Egy hétig agonizáltam a fájdalomtól otthon, az ínyem rádagadt a hátsó fogamra, alig bírtam enni, beszélni, szájzáram volt, az utolsó napokban már vér szivárgott belőle és szaga is volt. A panorámaröntgenen derült ki hogy bele van akadva a csontba a bölcsességfogam, és az orvosnak már réges rég antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kellett vna h felírjon (szerencsére a gyógyszertárban megsajnáltak és ki adták a cataflamot vény nélkül, pedig már csak úgy kapható, más meg nem használt...) Mivel a doki elmulasztotta a gyógyszerek felírását, szépen elfertőződött a fogam, a gyulladás ráment a csontra is. Ezután kaptam gyógyszert. Ez kb két hete volt.
Ma délelőttre kaptam időpontot, volt akinek a rendelőrészben kikapták, akinek fúrni kellett a csontot, annak a műtőben csinálták. Rendesen be kellett öltöznöm műtőscuccba. Az érzéstelenítő injekció marhára fájt, pedig régen volt olyan szájsebészeti műtétem ahol 5öt kaptam, itt csak kettőt, de az elsőnél azt hittem magam alá .... Azt hittem ennél rosszabb nem jöhet, amikor is kiderült hogy a fogam MÉG MINDIG gyulladt, ezért nem hatott 100%osan a fájdalomcsillapítás. Amikor felnyitották még oké volt, de amikor elkezdték fúrni az állkapcsomat, úgy 5 perc után már ömlött rólam a víz, és potyogtak a könnyeim. kb 40 perc volt mire kiszedték, de azt hittem sose lesz vége, végül kaptam kb 6 öltést. Mire kitettem a lábamat a műtőből, már iszonyatos fájdalmaim voltak, szerencsére adtak egy elég jó fájdalomcsillapítót (xilox granulátum), megittam, mire hazaértem már elkezdett hatni, 2 óra múlva durmoltam tőle a pihe puha ágyban:) Nemrég keltem és csak most vettem észre hogy be van dagadva az arcom, elég viccesen nézek ki, mindig röhögnöm kell ha belenézek a tükörbe:) Ahogy most olvasom hogy volt akinek elrepedt az állkapcsa...Hát ez durva, akkor én még szerencsésnek modhatom magamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!