Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtöméssel kapcsolatban HELP?

Fogtöméssel kapcsolatban HELP?

Figyelt kérdés

Pár éve tömték a jobb és balodali alsó hatosaimat. 2 hete volt ellenőrzés a suliban, és a jobboldali hatosomnál észrevették, hogy a tömés mellett van egy pici lyuk... a baloldali hatosnál lévő tömésnek nincs semmi baja. A tömések nem amalgánok, rendes fehér (nemtom milyen anyag).

Az ellenőrzésnél lehetett volna újratömetni, de megijedtem hogy fájni fog vagy nem fogok tudni enni utána ha szurit kapok (mert az ellenőrzés előtt sem reggeliztem, így ha akkor tömettem volna szurival 8 h át nem ettem volna semmit aznap...)

Szal külön megyek dokihoz. A kérdésem: mennyire fog fájni az újratömés? mert ugye ki kell szedni a régit, + belerakni újat. Amikor pár éve tömettem egyik hatosnál sem kértem szurit, kibírtam. :)

Szerintetek kérjek érzéstelenítőt? Ha kérnék, mikor ehetnék utána? Ha nem kérek, mennyire fájna? Fájdalmasabb az újratömés mint egy sima tömés?

17/l

2010. nov. 13. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha fehér tömés van benne, akkor nem kell kivenni a régit, csak eltávolítják a beteg részt és kiegészítik a régi tömést.

Nem biztos, hogy fog fájni, de én kérnék érzéstelenítést. Ezekkel a tömésekkel egyből lehet enni, mert a fényre azonnal megkötnek, de ha érzéstelenítőt adtak, akkor azt szokták mondani, hogy addig ne egyél amíg el van zsibbadva nehogy megharapd a szád.

2010. nov. 13. 21:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Hm, és ez mennyi idő? Míg elmúlik a zsibbadás? 1-2 óra? 3-4, esetleg több?:S

És nagyon sz*r érzés? mert - lehet hülyén hangzik - jobban félek a szuritól mint a fájdalomtól. Annak idején azért se kértem szurit, mert féltem tőle... és inkább vállaltam a fájdalmat.

2010. nov. 13. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mostanában gyakran járok fogorvoshoz, úgyhogy érzéstelenítő ügyben tudok segíteni. Kb. 2-4 óra alatt teljesen elmúlik.
2010. nov. 13. 21:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Fúúú.. lehet furilesz, de én félek az érzéstelenítéstől... mármint a fájdalmat ismerem, tudom milyen érzés. De az érzéstelenítés most hirtelen fog érni... mert soha életemben nem érzéstelenítették semmim (nem volt műtétem, sem semmi ilyesmi :S)

Köszönöm a segítséget!

2010. nov. 13. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Az érzéstelenítő injekció nem fáj, attól nem kell félni.
2010. nov. 13. 23:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahova én járok,ott UltraCain D-S Forte-t használnak.Nekem,múlt héten négy órakor beadták,és mikor mentem haza,este 7 órakor,még akkor is éreztem,hogy zsibbad:)
2010. nov. 14. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!