Megtagadhatom a fogászati szűrővizsgálatot?
Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok és nagyon rettegek a fogorvosi szűrővizsgalatoktól.Az utóbbi időben elhanyagoltam a fogaim és fogkövesek lettek.Lyukas fogam nincs szerencsére 6 fogamon van fogkő.Nagyon rossz tapasztalataim voltak az állami fogorvosokkal és nem akarom hogy ott az egész osztállyal együtt vizsgálják a fogaim.Kb 1,5 hónap múlva tudom leszedetni a fogkövem a magánfogdokimmal,szerencsére nem gyulladt még az inyem és lyukas fogam sincs.Arra gondoltam hogy anyukám írna egy papírt hogy nem járul hozzá a szűrővizsgálat elvégzéséhez erre van mód?Megtagadhatjuk?tegnap 16:12
1/6 anonim válasza:
Talan, passz, osztalyfonokkel beszelj.
De amugy csak beleneznek a szadba,szoval nem nagyon ertem ezt az oriasi hisztit korulotte :D
Semmit a vilagon nem csinalnak, csak kapsz majd egy papirt, hogy fogaszati kezeles javasolt, viszlat.
Aztan oda mesz fogorvoshoz, ahova akarsz, senki le se szarja.
2/6 anonim válasza:
Nálunk aki az ellenőrzés napján hiányzott azt utána nem vizsgálták meg, így lehetett kijátszani a rendszert. Mondjuk az valóban igaz, hogy ott helyben nem kezelnek, csak a szádba néznek és adnak egy papírt a javasolt kezelésről, de meg tudom érteni, hogy miért félsz, nekem sincs jó tapasztalatom az állami fogorvosokkal, gyakorlatilag a gyerekkori fogorvosaim fóbiát okoztak nálam.
3/6 anonim válasza:
Elvileg a szülő megtagadhatja, de fölösleges. Semmi eget rengető nem történik ott, általában még csak nem is nézi meg olyan alaposan a fogorvos, hiszen 30 másik gyerekét is meg kell néznie, akiknek utána menniük kell vissza tanításra. Egyesével kell bemenni a rendelőbe, a többiek a váróban lesznek, amíg te bent vagy, szóval nem az osztály előtt történik.
4/6 anonim válasza:
Hivatalosan úgy, hogy eljársz máshová. De nem érdemes ezzel vacakolni, kitátod a szád, belekuksiznak, és megy a felhőbe, hogy mi a teendő.
5/6 A kérdező kommentje:
Igazatok van elmegyek nem iratok papírt.Biztos nem lesz gond :/ (remélem)
tegnap 18:46
6/6 anonim válasza:
Ha nagyon parázol tőle, használj föl egy szülői igazolást. De szerintem felesleg, ugyanis ahogy a többiek is mondták, csak belenéz a szádba, esetleg megjegyzi, hogy van egy kis fogköved, viszont ott helyben tuti nem fogja leszedni őket. Szóval ezen tényleg ne stresszelj! (:
3-as: Szerencsés lehettél, mert nálunk mindig 5-ösével küldtek be minket a rendelőbe, mert úgy állítólag “gyorsabban” végeztünk (amúgy nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!