Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzós lettem, (felraga...

Fogszabályzós lettem, (felragasztott fogszabályzós) és a havi húzás után egyáltalán nem fájnak a fogaim. Lehetséges,hogy nem is húznak rajta ? Átvágás az egész?

Figyelt kérdés
Ezelőtt kivehető átlátszó fogszabályzóm volt,ami nem rakta rendbe a fogaimat,ezèrt lett most felragasztott. Ez volt az első húzás.

jan. 13. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
"Átvágás" 😂😂 Mármint átverés? Igen, minden fogszabályozás arról szól, h jó drágán beraknak a szádba egy kamu fogszabályozót, amit ráadásul használt rágógumival ragasztottak fel. Ez valóban egy világ szintű összeesküvés minden kusza, görbe fogú ember ellen, h soha ne legyen szép a mosolyuk. A szabadkőművesek pénzelik ezeket a fogorvosokat. Ezt onnan tudni, h ha megnézed a fogszabályzót egy mikroszkóp alatt 200*-os nagyítás alatt, akkor ott lesz rajta a jelük. 😂😂😂
jan. 13. 09:36
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

A fogakat lágy erővel kell mozgatni, különösen az elején. Igen, ilyenkor lehet teljesen fájdalommentes.

OFF: ha meg fájna, az lenne a baj. Megvan ennek a protokollja, nem kell egyből vádaskodni. Ha pedig bizalmatlan vagy, akkor sürgősen kell keresni olyan orvost, akiben megbízol.

jan. 13. 12:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló,nem értem miért nem lehet normális választ írni. Igenis vannak olyan orvosok,akik pénzlehúzás érdekében átverik a klienseket,pl az átlátszó fogszabályzóm is ilyen volt. De nagyon örülök,ha te még nem találkoztál ilyennel!

Felhívtam az orvosomat,és ő azt mondta,hogy nem kell minden alkalommal húzni a fogszabályzón,azért nem fáj,mert nem húzott. Akkor nem értem,mi értelme van a fogszabályzónak,minek van fent ? Az a baj,hogy ezeket a kérdéseket az orvosnak nem tehetem fel. Lehet én vagyok túl szkeptikus,de barátnőimnek minden hónapban húznak a fogszabályzón,és utána 2 napig fáj nekik. Csak azért szeretném tudni,mert így másfél év helyett simán lehet,hogy csak 5-6 hónapot kéne viselnem,ha normális helyen csinálnák és nem akarnának még csomó pénzt lehúzni.

jan. 13. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Lehet neked lazábbak a gyökereid vagy gyengébb az ínyed, és nem fáj annyira az állítás, mert könnyen mozognak a fogak. Én anno 2 hétig pempős ételeken éltem, rágni alig bírtam.
jan. 13. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezeket pont, h az orvostól kellene megkérdezned. Itt mindenki csak találgat. Így semmi értelme a válaszoknak. De a tudatlanság boldogság.
jan. 13. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Húzás alatt az ívcserét érted? Nekem azt pár havonta csinálták csak, de ez a normális általában.
jan. 13. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen kifejezés, hogy "húznak" a fogszabályozón.

Íveket lehet cserélni es drót vagy gumiligatútát. Húzni max a hyraxon es társain lehet, de azt meg a beteg otthon csinálja magának.

Ivcsere nincs minden alkalommal, a ligatura csereje meg nem feltetlen jár fajdalommal, de attól még "ujult erovel" dolgozik a fogszabi. Ráadásul reggelre siman ebredhetsz fajdalommal.

jan. 13. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként meg annyira finom erőkkel kell dolgozni, hogy havonta kb. 1 mm-t változhat a fog helyzete, különben túl nagy az erokifejtes, annak minden negativ hatasaval (gyokerfelszivadas, inyvisszahuzodas, csontfelszivodas, legsúlyosabb esetben fogelhalas, stb, stb) egyutt.
jan. 13. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!