Állami fogászaton ugyanúgy odafigyelnek a fájdalommentes kezelésre? És azbellátás minőségére? Hová jártok/járnátok szivesebben?
Például tömésnél is adnak injekciót? Jó anyagokkal dolgoznak? Fogkövet alaposan leszedik, érzésteleítést adnak? Ugyanolyan esztétikus a tömés, hogy észre sem lehet venni, ha pl egy frontfogat kell betömni? Ha csak kicsi lyuk van, ami nem fáj, azt is betömik, vagy csaknakkor foglalkoznak vele ha már fáj?
Tanácsadás miatt is lehet menni?
Bocsánat, ha butácska kérdések, de gyerekkorom óta nem voltam fogászaton, nem voltak problémáim. Akkoriban még amalgám tömések voltak, alap edukáció a fogakat illetően. Tömésnél nem adtak fájdalom csillapítót és emlékszem, hogy fájt. Egy tejfogat kihúztak és az volt az első injekció, az orvos semmi kedvességet nem mutatott, mondanom sem kell rettegtem. Rettegek mai napig.
Mostanában valamiért több fogammal volt probléma , és a félelmem miatt magánba mentem. Ott aztán a legapróbb problémákat is feldiktálta az orvos, viszont ha ezt mind ott csináltatom meg, az nagyon drága.
Néhány dolgot kipipáltam már a magánban, de gondolkodok a váltáson. Viszont egyszer menet közben bementem az államiba és az ottani doki szerint magas volt a fognyaki tömésem, ezért némi bizsibalzsam után rá is csiszolt, de felszisszentem, mire a doki annyit reagált, hogy " ennyire fáj?" De semmi további, hogy még érzéstelenítette volna, vagy valami. Ez további rossz tapasztalat és nem tudom mit tegyek?
Van egy fogorvos ismerősöm, egyszer tiszta depis volt, mikor nála jártam, panaszkodott, hogy alig kapnak a körzetis fogorvosok pénzt az anyagokra, így azokból és másbóp sem tudja a legjobbat megvenni...
A fájdalomcsillapítás nem mindig a beadott cuccon múlik, ha gyulladásban van a terület akkor mindegy, mennyit adnak, ott nem hat, úgyhogy fájni fog.
Érzéstelenítő előtt nekem soha nem kenték be semmivel, hogy legalább az ne fájjon, mindig nagyon szokott. A drága magánorvos is képes szar munkát végezni.
Kicsi lyukat nálunk a helyi nem töm, még a kicsi gyerekemére is azt mondta, hogy majd vigyem vissza ha fáj neki... A másikat magánhoz vittem, megnyitotta a fogat, egy hét múlva úgy tömte be, hogy még nem volt teljesen kitisztulva...
2
Nekem a magán doki mindig bekeni injekció előtt zselével. Sőt, először utána is csak kicsit szúr, vár egy kicsit, és amikor az már kezd hatni, akkor adja be mélyebbre az injekció többi részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!