Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Alul nem fér ki a bölcsességfo...

Alul nem fér ki a bölcsességfog és tolja össze a fogakat, mit lehetne csinálni?

Figyelt kérdés

Elég látványos így is...

Előtte kettő azt mondta, nem kell bántani, aztán egy mm helye sincsen... Vidéken ennyi volt a lehetőség, magán klinika is...

jan. 9. 19:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nincsen. Amúgy ezt már 5 éve ki kellett volna, elmentem több helyre, de nem szedték ki, csak hát így tolja össze a többit...
jan. 10. 09:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, TE HOL élsz, de ilyen nincs.
jan. 10. 11:27
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem csak troll, mert mindenre azt mondja nincs, vagy nem tudom. Elment több helyre, de nincs hely, ahova mehet. Ez ellentmondás. Magánba nem tudja mennyi, pedig a legtöbb rendelő feltünteti a honlapon, be lehet telefonálni. [link]

A társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető fogászati ellátások – főszabály szerint – annál a fogorvosi szolgálatnál vehetők igénybe, amely arra – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint – területi ellátási kötelezettséggel rendelkezik. Az egészségbiztosító által finanszírozott fogorvosi szolgáltató köteles ellátni az ellátási területéhez tartozó körzetben lakó, ellátásra jogosultakat, továbbá a rendelési időben hozzá forduló olyan betegeket, akik ellátásának elmaradása egészségüket károsító, vagy gyógyulásukat lassító állapotromlásukhoz vezetne. (Tehát még ha nem is a körzetihez megy, mert nincs, akkor bárhol máshol ellátják a jelen jogszabály szerint.)

Ha odamegy, elmondja, tolja a fogaimat, fájnak ezért a fogak, illetve a bölcsességfogai is, és szeretne egy beutalót a szájsebészetre, akkor 90% biztosan adnak. Ha így sem, akkor az adott intézmény betegjogi képviselőjéhez kell fordulni, vagy minél többször felkeresni az adott orvost, és nyomást gyakorolni rá, hogy már pedig fáj. Ezeket a látogatásokat neki a rendszerben rögzíteni kell, csak maga alatt vágja a fát, ha nem ad.

jan. 10. 11:57
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem troll, csak egy kisfaluban élek és a közeli kisvárosba jártam. Körzetis meg nincsen, mert az öreg elment nyugdíjba és évek óta nem jön ide senki. Háziorvos sincs, de azt legalább néha helyettesítik.

Fogszabályzósom azt mondta kiférnek, ne bántsuk. Ez volt 5 éve, egyik kifért, másik nem tud, tolja össze. Elmentem a magánrendelőbe, ahol ilyet csinálnak, ott nem volt hajlandó az ürge kiszedni őket, majd ha kint lesz, én is meglepődtem...

Nem Pesten élek, ahol 500 darab van, bár ennyi idő alatt már oda is felutazhattam volna.

jan. 10. 12:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, kórházba csak beutalóval szabad menni.
jan. 10. 12:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Senki nem mondja azt, hogy menj be a kórházba, hanem fogd magad, mivel nincs körzetised, és menj el a legközelebbi tb alapú rendelésre, ha nem akarsz magánt finanszírozni. Ahogy látod a fenti jogszabályt, kötelesek ellátni.
jan. 10. 12:28
 17/17 Metionin ***** válasza:
15. Nem kell beutaló csak előjegyzés. Kiguglizod a legközelebbi tb-s szakrendelőt, felhívod, panaszkodsz hogy fáj és akkor sürgősnek számít és kapsz időpontot.
jan. 10. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!