Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszoritàs, fogcsikorgatás...

Fogszoritàs, fogcsikorgatás miatt fájt már valakinek a foga?

Figyelt kérdés
2 hete hol fáj hol nem egy alsó 6-os fogam tompán, voltam a körzetis fogorvosnál aki nem látott semmit szerdán. Hétvégén már szinte folyamatosan fájt. Most voltam egy magán fogorvosnál aki megvizsgált és meg is panoráma röntgenezte, de nem mutatott ki semmit. Kérdezte nem e csikorgatok éjszaka. Néha éjjel felébredek arra, hogy alig bírom nyitni a szám úgy összeszorítom.

#fogszoritàs, fogcsikorgatás,
dec. 16. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint szokott fájni, ha sokat csikorgatom 😅
jan. 5. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is fogszorítással küzdök, főleg ha sok stressz ért aznap.

Nekem általában a nap folyamán elmúlik, de ha nagyon összeszorítva volt egész este, akkor szinte egésznap kitart a fájdalom.

jan. 6. 11:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Te kezeled valamivel?
jan. 6. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
A fogcsikorgatást meg kellene valahogy szüntetni, mert kilazulnak, idővel ki is hullanak tőle a fogak. Stressztől, szorongástól csikorgatnak általában, azt kellene éjszakára kiiktatni. Vegyétek ezt komolyan.
jan. 6. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Köszönjük szépen a segítséget és a tippeket 4-es válaszoló. Igen, mindenképpen megakarom szüntetni, van sajnos több tömött fogam is, és azoknak biztos még jobban árt.

2-es vagyok. Még nem kezelem, de a fogorvosommal már beszéltem, Ő is azt javasolta, hogy a stresszen próbáljak csökkenteni, és egy éjszaki sín szerűséget is. De mivel lesz hamarosan fogszabályzóm, így abban maradtunk, hogy majd a fogszabályozós orvosommal megbeszélem mi legyen.

jan. 6. 23:52
 6/7 A kérdező kommentje:
De ha fáj veszel be valami gyógyszert vagy annyira nem vészes?
jan. 7. 08:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát annyira nem szokott vészes lenni, hogy gyógyszer kelljen. Heti 1x, néha 2x, viszont már annyira fáj, hogy csak a másik oldalon merek rágni.

Úgyhogy, így az én esetemben aránylag kibírható. Érdekes módon főleg az egyik oldalt érinti ez az összeszorítás jobban csak.

jan. 7. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!