Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés, érzékeny...

Gyökérkezelés, érzékeny maradt a fog - ez normális?

Figyelt kérdés

Másfél hete hétvégén gyulladt be a fogam. Ügyeleten mondták hogy gyökérkezelni kell, fúrtak is bele egy lyukat, majd utána (kb. egy hete) elmentem a körzeti fogorvoshoz aki megkezdte a gyökérkezelést, jól "kicucálgatta", kaptam ideiglenes tömést, és újabb időpontot két hét múlvára. Namost utána rettenetesen fájt a fogam, felduzzadt az arcom, feszített, legyengültem, napokig fájdalomcsillapítón éltem. A körzeti doki nem volt elérhető ezért kínomban elmentem máshova, ahol kiszedték az ideiglenes tömést, most nyitva van a fogam, 3-4 naponta tisztítják-fertőtlenítik amíg eljutok a következő időpontomig, szépen elmúlt a fájdalom és a duzzanat az arcomról.

Mindeközben az a fog még "érez" - hideget-meleget pl. egyáltalán nem, de a belseje kicsit érzékeny, pl. tisztításnál vagy ha mélyen belemegy valami, akkor belenyilall. Ez normális ebben a szakaszban? Vagy ez azt jelenti, hogy még van élő ideg a fogban?

Vajon esélyes, hogy legközelebb megkapom már a végleges tömést vagy még dolgozni fognak rajta? Alig várom, hogy véget érjen ez a tortúra. Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kíváncsi vagyok. Köszönöm!

ma 13:27
 1/2 anonim ***** válasza:
56%
A körzetis orvosodat azonnal felejtsd el. Gyökérkezelés után nem tömik be hanem nyitva hagyják főleg hogy gyulladásban volt. Vagy maradt benne ideg vagy el van törve a fog. Gyökérkezelés után nekem akkor fájt egy fogam amikor ketté volt hasadva. Ki kellett húzni.
ma 13:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Normális. Ez sajnos ilyen. Gyökérkezelésnél sajnos van, hogy begyullad. Erről nem a körzetis orvos tehet. Ha nincs gond, akkor mehet bele az ideiglenes tömés.

Ahogy írod kell járni tisztításra. Én mondjuk antibiotikumot is kaptam. Meg röntgent is csináltak. Utána ha rendben lesz, akkor megint ideiglenes tömés. Ha utána is rendben, akkor végleges.

Gyulladt lehet még, azért fáj.

ma 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!