Bölcsesség fog kihúzása mennyire fáj?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy már 2-3 éve kijött a bölcsesség fogam, viszont a rendszeres éves kontroll után a fogorvos azt javasolta hogy ki kell húzni mert nagyon rossz állapotban van és nem tanácsos tovább hallogatnom, mert mikor kibújt is rossz állapotban volt. az utóbbi időszakban jól meg is jártam hogy ennyire önfejű voltam mert fájdogál is erősen, gyulladásban van.Az lenne a kérdésem hogy ha bár rossz az állapota, de mégis kint van teljesen (nincs oldalra fordulva mint ami probléma szokott lenni) akkor talán reménykedhetek abban hogy kevésbé fog fájni, vagy nem fog bedagadni az arcom? Egyszerűen rettegek és sírok a félelemtől. volt már egy foghúzásom, az orvosomnak arany keze van mert az egyáltalán nem fájt, de mégiscsak ez a rettegett bölcsesség fog. Segítsetek kérlek az elkeseredettségemben annyira félek!! :((nov. 22. 12:44
1/7 anonim válasza:
A legutolsó bölcsességfogam kihúzására emlékszem, egészen meglepődtem, hogy nagyon egyszerűen kijött és másnap már nem is fájt a húzás helye. Nyilván attól is függ a dolog, hogy mennyire sérülnek a fogíny lágy szövetei, de ott hátul a fogorvos is könnyebben tudja kibillenteni a fogat, mivel hátrafelé már nincs semmi akadály, tehát a körülötte levő szövetek sem sérülnek annyira.
2/7 anonim válasza:
Én is rettegtem, de alaptalan volt. Tündéri volt mindkét szájsebész, aki kihúzta a fogam. Semmi nem fájt max 1-2 olyan hanghatás volt, ami kikészített idegileg. A foghuzos estén vettem be fájdalomcsillapítót, de igazából nem volt arra se szükség.
Nekem a Mária utcai szájsebészeti klinikán húztak ki 2 bölcsességfogam és jó szívvel tudom őket ajánlani.
3/7 anonim válasza:
Nekem egyszerre kettőt húztak mindkétszer, egyiknél kb 3 napig fájdogált a helye, de nem volt vészes, a másiknál 1 hétig, de azt húzta, vonta, nem volt kint szépen. Ha egyben ki tudja húzni, utána nem igazán fog fájni:)
4/7 anonim válasza:
Nekem egyáltalán nem fájt, sem közben, sem utána.
5/7 Ypszilon1980 válasza:
Ez változó. Nem lehet tudni nálad hogy lesz, fog-e fájni vagy nem, dagad-e vagy sem. Minden előfordulhat.
6/7 anonim válasza:
Nekem 2 szedtek ki mind a kettőt felül. Azt hiszem alul nem nőtt ki. De ygik sem fájt mikor kiszedték. Bár nekem ezzel a gyökéremelővel emelték ki nem rángatták és kb 2 percet ha ültem a fogorvosi székben. A legutóbbi az nagyobb volt azzal kicsit megszenvedett az orvos mert nem akart mozdulni. Szerencséri férfi volt és azért volt benne erő. Mind a kétszer kaptam több szurit. Elsőnek 2 másodjára 3. Nekem kicsit fájt utána gyógyszert vettem be és annyi nem volt eget rengető fájdalmaim. De nekem nem volt egyik sem begyulladva neked viszont igen így előtte antibiotikumot kéne szedned rá máskülönben semmit nem ér a szuri.
7/7 A kérdező kommentje:
Tul vagyok rajta!! Nem volt kellemes persze, de fele annyira volt veszes mint ahogy gondoltam. Kisse fajdalmasabb volt mint egy sima foghuzas viszont nem jart akkora fajdalommal. Kaptam boven erzestelenitot. Alig par perc alatt megvolt es egeszben kijott 😊koszonom a tapasztalat cseret, sokat segitett!!
nov. 25. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!