Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől csinálja ezt a fogam?

Mitől csinálja ezt a fogam?

Figyelt kérdés
Kb fél éve lett kihúzva egy hátsó fogam, nem bölcsesség, hanem egyel az utáni. Most kb két hete vettem észre, hogy az egyik felső metszőfogam enyhe mozgatásra "kattog". Olyan, mintha lötyögne de mozgás nem látszik. Ez a lötyögés kb 2-3 naponta jön elő, de van, hogy nem is ez a metszőfogam, hanem egy másik mellette lévő, majd egy harmadik kezdi el ugyanezt a "mozgást". Lehetséges, hogy most rendeződnek a fogaim, most "tódulnak" be a kihúzott helyére, vagy más okozza ezt? Vagy csak szimplán beképzelek valami hülyeséget magamnak? 19 éves vagyok, naponta 2x mosok fogat, fogselymet is használok.
2010. nov. 5. 17:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
hát kieshet, ha komolyabb fogágy sorvadásod van, de azért ez messze nem biztos. De jobb megelőzni a bajt, nem?
2010. nov. 5. 20:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Dede. Bár szerintem nem gyulladás, mert nem fáj, nem sebes, teljesen szép, egészséges. Tuti jövőhéten megyek a dokihoz... Csak érdekel(nem próbálom ki, Isten ments) mi lenne, ha nem gyulladás lenne, csak fogrendeződés, és mégsem mennék el? Az egész fogsorom elvándorolna kicsit oldalra, vagy a fogaim sem maradnának fixek, kiesnének, vagy mi lenne?
2010. nov. 5. 20:21
 13/17 anonim ***** válasza:

A fogágy gyulladás sem fáj mindig, azt hiszem. Az ínyed milyen? Nem pirosabb az átlagnál?

Egyébként nekem is torlódtak a fogaim a bölcsesség fog kijövetele után, majd mikor egy nagy őrlőt kihúztak jobb oldalt, a jobb oldalon visszaállt a helyére az, amelyik elfordult picit. A másik oldalon még csálé :) de azért ez a mozgás nem olyan, hogy érezhetően lötyög. Kb 2-3 éves folyamat, írtó lassan mozog. És még mindig! Néha úgy érzem már lyuk lesz a kettő közt.

Olvass ennek utána: parodontosis, parodontopathia

2010. nov. 5. 20:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Ínyem nem piros, nem duzzadt, nincs "felhúzódva" a fogamon, vitaminokat rendszeresen szedek, napi minimum 2 fogmosás, fogselyemmel, és nagyobb étkezések után is fogatmosok. Ha ezzel nem lehet megelőzni, akkor semmivel...
2010. nov. 5. 20:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát ez egy nagyon érdekes betegség ám... Két ismerősöm van, akinek van ilyen, és szerintem mindkettőnek példás a szájhigiéniája, és ráadásul az egyik 18 éves...

na de ne fessük az ördögöt a falra, ha tudsz majd valamit, hogy mi lett írj, kíváncsi vagyok rá!

2010. nov. 5. 20:40
 16/17 A kérdező kommentje:
Rendben, írok majd. Péntekre kaptam időpontot. Remélem annyi idő alatt nem fordul rosszabbra :S
2010. nov. 5. 20:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Ínygyulladás. Sensodyne pronamel.
2010. nov. 7. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!