Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tudtad, hogy évente kötelező...

Tudtad, hogy évente kötelező fogászati vizsgálatra, és fél évente fogkő leszedésre kell menni, ha tb alapon igénybe akarod venni a fogászati szolgáltatást?

Figyelt kérdés
Engem nemrég világosított fel róla a körzeti fogorvosom, mert ha nem mész el ezekre, akkor a többi kezelést nem fizeti a tb. Van egy lyukas fogam, és csak November 29-ére kaptam időpontot, de akkor a fogkő leszedéssel kell kezdeni, és December 4-ére kaptam időpontot konzultációra, és esetleg utána lehet szó lyukas fog kezeléséről. Ez elég meglepett, mert nem tudtam róla. Állítólag a NEAK találta ezt ki.

nov. 5. 11:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
#10 Bocs, eddig nem pontoztam a válaszokat, most viszont felfelé pontoztalak. Mások nem tudom miért pontoztak le?
nov. 28. 19:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a településünk csoportjában is, és az orvos asszisztense is mondta, hogy ez tényleg így van. Meg mások is írták, hogy nekik is mondta a fogorvos.
nov. 29. 00:07
 13/13 A kérdező kommentje:
Kötik az ebet a karóhoz, és szerintük ez a hivatalos jogszabály, és azt mondta az asszisztens hölgy, hogy azért nem hallhattam róla, mert mert a Neak ezt nem reklámozta úgymond és nem közli sehol, mert a fogorvosokat bízta meg azzal, hogy ezt közöljék a páciensekkel. Most még többet jártam utána, és még mindig nem találok ilyen szabályt, hogy csak akkor lenne ingyenes, ha járok ellenőriztetni a fogaimat, és évente 2x leszedetni a fogköveimet. Azt mondja ha magánorvoshoz megyek ott nem ilyen szigorúak a feltételek, de ennek ha úgy vesszük ez az "ára".
nov. 29. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!