Gyakran begyulladó ínnyel mit tudnak csinálni?
Figyelt kérdés
Hátul a bölcsesség fogamnál szokott begyulladni az íny. A fogamnak nincs baja, csak én úgy látom, hogy félig meddig rálóg az íny a fogra, vagyis nem tudott kibújni teljesen a fog és már szerintem.ennél jobban nem is fog. Ha nem muszáj nem szeretnék kihúzatni egy egészséges fogat, még ha úgymond felesleges is (úgy tudom a bölcsesség fognak mára már nem sok szerepe van), de akkor mit tudnak vele csinálni? Valahogy fel tudnák vágni ott az ínyt?okt. 24. 18:51
1/3 anonim válasza:
Csak a foghúzás oldaná meg pedig. Mert ha amiatt gyullad be, hiába ecsetelgeted az ínyt.
2/3 anonim válasza:
Szoktak olyan módon segíteni a bölcsesség fognak kibújni, hogy egy kis érzéstelenítés után egy kis metszést ejtenek a felette lévő ínyen. De ha 2-3x ezután is begyulladna, akkor maradna a húzás.
3/3 anonim válasza:
Az íny amiatt gyullad be, mert ott a íny és a fog találkozása, mint két szemben fekvő és összeérő karika egy nagyon vékony gödörbe fut le. Onnan nagyon nehéz az ételmaradékokat kitisztítani. A pangó ételmaradékon baktériumok szaporodnak, és azok okozzák a gyulladást. Ott hátul a bölcsességfogadnál különös alapossággal, és hosszabb ideig kellene a fogmosás végezni. És ott más szögben kell tartani a fogkefét, hogy az íny és a fog találkozását megfelelő módon kisikálhasd. Azt is javaslom, hogy addig, amíg a bölcsességfogad teljesen ki nem bújik, alkalmazz szájvizet is a fokozott szájhigiéné érdekében. Mert úgy vélem, te is a megtartása mellett vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!