Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan dolgoztad fel az első...

Hogyan dolgoztad fel az első fogad elvesztését ?

Figyelt kérdés
Teljesen összeomlottam a fogorvosi vizsgálat után. 2 fogamat húzni kell. Egyedül az vígasztal, hogy nem könnyen látható helyen vannak. Észre sem lehetne venni beszéd közben a hiányukat. De akkor is rossz érzés. Már gyökérkezeltek, az egyik tízen valahány éve, valamint többször ki is voltak építve már. Bónuszként van 3 lyukas fogam is. Igaz, hogy apró, de akkor is csalódás. Igénytelennek és gusztustalannak érzem magam. Elektromos fogkefével, minőségi fogrémmel mosok fogat és minden nap többször is öblögetek Lysterinnel.
szept. 27. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudsz mit csinálni. Nekem 28 évesen teljes felső hidam van. Akárhogy mosod őket akkor is szétmennek.
szept. 27. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Számít a genetika is, a fogcsírák az anyaméhben alakulnak ki, az első trimeszter környékén, abból a vitamin és nyomelemkészletből, ami az anya vérében akkor kering.

Ha generációk óta rossz volt a táplálkozás, vagy anyád fogyókúrázott a terhesség alatt, akkor porladozó, gyenge, könnyen szuvasodó fogaid lesznek!

Különben mindennapos kell legyen a fogselyem használata is a szájvíz mellett!

szept. 27. 16:17
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Tehát a genetika plusz a táplálkozás
szept. 27. 16:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk anyáméknak az én koromban már a fele fogsora hiányzott
szept. 27. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
35%
Azért momdom
szept. 27. 16:31
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
megszokás idővel hozzászoksz
szept. 27. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

Én még nem tudtam túltenni magam rajta. 28 évesen egy gyökérkezelt fogam elvileg annyira összetört, hogy muszáj volt kihúzni. Azért csak elvileg, mert ez külföldön történt, ahol egy kis fiatal fogorvoshoz kerültem, a röntgent se mutatta meg rendesen, csak nagyon erőltette, hogy muszáj kihúzni. Utólag belegondolva, lehet, hogy menthető lett volna, pl. ráépítéssel, ha ő hajlandó lett volna valami ideiglenes megoldást nyújtani, de valószínűleg egyszerűbb volt a kis külföldi csajnak kihúzni a fogát, mintsem ténylegesen foglalkozni vele... most már nincs mit tenni, implantom vagy hídam lesz. Nagyon bánt, főleg hogy én is nagyon figyelek a szájápolásra, kb 10 éves korom óta egyszer se maradt ki a fogmosás, annyira ügyelek rá..

Egyébként valószínűleg genetika, van olyan rokonom, akinek kb 40 éves korára már egyetlen foga se maradt, hiába ápolta a lehető legjobban és félévente járt fogorvoshoz.

szept. 27. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Nekem már kb 12 éveseb kihúztak egyet, fel sem fogtam akkor még, hogy ez milyen végzetes megoldás. Nagyon rossz fogorvoshoz jártunk, aki élvezte, hogy érzéstelenítés nélkül kezel. Menthető lett volna még a fog, de úgy fájt, hogy csak arra tudtam gondolni, hogy szabadítanak meg a fájdalomtól. Azóta még 2 másik fogamat is húzni kellett, van gyökérkezelt, koronás fogam is...pedig a legdrágább fogkrémeket, szájvizeket használom, nagyon figyelek. Kiskoromban ennyire nem vigyáztam, hanyagabban mostam. Nyilván ez is benne van, meg a genetika, hogy alig van már fogam, ami nem tömött, húzott, kezelt.
okt. 1. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!