Hogyan dolgoztad fel az első fogad elvesztését ?
Számít a genetika is, a fogcsírák az anyaméhben alakulnak ki, az első trimeszter környékén, abból a vitamin és nyomelemkészletből, ami az anya vérében akkor kering.
Ha generációk óta rossz volt a táplálkozás, vagy anyád fogyókúrázott a terhesség alatt, akkor porladozó, gyenge, könnyen szuvasodó fogaid lesznek!
Különben mindennapos kell legyen a fogselyem használata is a szájvíz mellett!
Én még nem tudtam túltenni magam rajta. 28 évesen egy gyökérkezelt fogam elvileg annyira összetört, hogy muszáj volt kihúzni. Azért csak elvileg, mert ez külföldön történt, ahol egy kis fiatal fogorvoshoz kerültem, a röntgent se mutatta meg rendesen, csak nagyon erőltette, hogy muszáj kihúzni. Utólag belegondolva, lehet, hogy menthető lett volna, pl. ráépítéssel, ha ő hajlandó lett volna valami ideiglenes megoldást nyújtani, de valószínűleg egyszerűbb volt a kis külföldi csajnak kihúzni a fogát, mintsem ténylegesen foglalkozni vele... most már nincs mit tenni, implantom vagy hídam lesz. Nagyon bánt, főleg hogy én is nagyon figyelek a szájápolásra, kb 10 éves korom óta egyszer se maradt ki a fogmosás, annyira ügyelek rá..
Egyébként valószínűleg genetika, van olyan rokonom, akinek kb 40 éves korára már egyetlen foga se maradt, hiába ápolta a lehető legjobban és félévente járt fogorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!