Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés után foggyökérné...

Gyökérkezelés után foggyökérnél lévő gennyes puklinak mikor kellene felszívódnia (ha felszívódik egyáltalán)?

Figyelt kérdés
szept. 26. 13:33
 1/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
1-2 héttől 2-4 hónap is lehet.
szept. 26. 14:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Gennyes pukli esetén nem szoktak végleges tömést csinálni, először kikezelik. Én legalábbis úgy tudom...
szept. 26. 14:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Pedig nekem be akarják tömni jövő héten. 😕
szept. 27. 12:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy gondolják, de az 1-es válaszoló szerint is lehet ezek szerint. Majd meglátjuk...ill. meglátod. Írd majd meg.
szept. 27. 13:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Magánklinikára járok. A doktornő is azt mondta hogy idő ez amíg elmúlik. Csak közben azon kattogok, hogy meddig lehet ilyennel várni. Mi van ha nem múlik el és rezekálni kellene. Stb.

Megbeszélem vele mindenképpen, csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.

szept. 27. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Rezekálni úgy is lehet, ha már kész a gyökértömés, de pont azt kellene elkerülni a végleges tömés előtti rendes kikezeléssel.
szept. 27. 13:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Elvileg rendesen ki lett kezelve, végig a gyökércsatornák (gépi gyökérkezelés). A pukli mégsem akar elmúlni.
szept. 27. 14:31
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
De miért gondolod azt, hogy csak akkor múlhat el, ha nem tömik be a fogad? Semmi köze ehhez.
szept. 27. 20:09
 9/10 anonim ***** válasza:

1-essel értek egyet.

6 hét az átlag, de benne van, higy minél régebb óta "puklis" (csonthártya alatti tályog, vagy sipolynyílás), annál tovább tart a gyógyulás is.

szept. 28. 03:10
 10/10 anonim válasza:
Egy steril tűvel szúrd ki. Nyomd ki a gennyet.Ha már nincs gyulladás pár nap alatt tökéletesen meggyógyul. Ha még van baktérium akkor újra feltelik. Használj phlogosol száj fertőtlenítőt .
szept. 28. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!