Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akiknek kihúzták két négyes...

Akiknek kihúzták két négyes vagy ötös fogát torlódás és helyhiány miatt fogszabályzást előtt, hogy élték meg a dolgot?

Figyelt kérdés
Szivesen vennék ötleteket a túléléshez! Ismerősök beszólása, fájdalom, ételek. Illetve mennyi idő után látszott, hogy tudják zárni a nyílásokat?

szept. 23. 08:50
 1/4 anonim válasza:

Szia, nekem most húzták a 6os (rágó fogam)

5.nap, nekem még mindig rohadtul fáj a helye, nem egész nap, flector segít, de para. 😃

szept. 29. 13:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Utána kapsz fogszabályzót?
szept. 30. 09:12
 3/4 anonim válasza:
Majd igen, de meg var ram egy bolcsessegfog feltaras is :/
szept. 30. 10:39
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Nekem éber szedálásban kivették a 4 kisőrlőmet és kiműtötték a 4 bölcsesség fogamat is, múlthét hétfőn.

Kétszer fordultam ki a bejárati ajtón, de a párom visszahúzott.

Félek a fogorvosoktól, gyerekkori trauma miatt. Szóval gondolhatod... 😅

Na, de. A szedálás miatt semmire sem emlékszem, hála az égnek, viszont az utána lévő fájdalom sajnos ott maradt.

Szerencsémre, a bölcsességfogak helyei nem fájtak, csak a nyavalyás kisőrlőké, főleg a jobb oldaliak. Az arcom igazi körte golyó lett amúgy, jegeléssel segítettem, cataflam és antibiotikum.

Az arcom mindkét oldala a kisőrlőknél besárgult. Fekete nadálytő krémmel kentem, gyorsan el is tűnt.

Tegnap fel is került a fogszabályzóm, mindkét állkapocsra. Igen csak furcsa, a felsőt utálom, mert az zavar a legjobbban.

A jobb oldalon a felső őrlők közül valamelyik igencsak érzékeny. Múlt hétvégén már rágtam rajta finoman, s most is az, szóval vissza megyek az orvoshoz, hátha vmi gond van vele.

A fogorvost nyugodtan kérdezd. Mindenre válaszol, még a legostobább kérdésre is!

Amúgy a fájdalom az 5. napig igen intenzív volt. A catalfam nagyon fogyott. Utána már nem fájt annyira. Ma már nem szedem a fájdalomcsillapítót.

A duzzanat lassan ment le, nem lehet gyorsítani, csak jegeled és kész.

Enni, pürét ettem az első két napban. Kubu, vitatigris körte, krumplipüré egy kis finom szósszal összekeverve, pl. sárgarépa krémleves (nem tej termékes!)

A tejtermékeket én két hétig totálisan kerülöm, a 8 fog az 8 fog, hiába is varrtak össze 4-et.

Húsleves leve is első két napban mehet. Később már tésztával (cérnametélt) és jó extra puha répával toltam már a harmadik napon. Sokáig tart az evés tény és való, de legalább lett vmi a gyomorban. Banán is lassan, apró falatokban ment. Vége felé már jobban mentek az ételek. Pl rántotta. Jól megsütve, szóval ne legyen benne tocsogó rész! Kenyér bél stb...

A szádat feszegetni kell, ha alig tudod kinyitni. Feszegetni!

Nekem volt egy kisebb szájzáram... A doki kinyitotta varratszedésnél, és higyétek el, nem volt jó érzés. Mindenképpen kell erőltetni mert, ha úgy marad hosszabb a gyógyulási ideje.

Fogmosás nagyon fontos! Óvatosan kell a sebek körül.

A sebet nem szabad piszkálni, öblögetni sem szabad. Én egy teljes hétig, finoman ide-oda folyattam a számban, az szájvízet. (Corsodly vagy Curasept ADS DNA 220-ezek bármelyike jó ilyenkor)

Szívószálat nem szabad használni, kijön a vérdugó tőle. Cigizni (ecigi meg egyebek) három napig nem lehet, mert szintén szívó mechanizmus...

Sok vizet igyatok, cukormentes almalé, ha megunjátok. Szénsavasat kerüljétek.

Vazelin az ajkakra ha nagyon kiszáradnak, vagy a szátok széle felrepedt kicsit az orvosi szájpeckelés miatt.

Fogszábályzósoknak: viaszt szerezzetek be, dm-ben kapható.

Ó, és az ismerők persze, hogy beszólnak, de nem kell velük foglalkozni. Pl vki keménynek tart, vki ostobának, de nem érdekel.

Meguntam, hogy állandóan afta van a nyelvemen,a ferde fogaim miatt és igen, 32 évesen fogszabis lettem.

Pont leszarom, h mit gondolnak mások.

Kitartást a kérdezőnek és az elsőnek is!

okt. 16. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!