Fogíny sorvadás megállítása lehetséges-e valahogy? Már kilátszódnak a fog gyökerek itt ott amott. Sosem hanyagoltam el a nap 2 x fogmosást,és mégis ez lett.
3-s.
A fogorvosom már 90 éves,elérni sem lehet,tehát munkát sem vállal.
Vagyis nincs akihez tartoznék.
Magánfogorvosra meg nincsenek százezreim,millióim.
Ezért kellene itthoni megoldás.
“Magánfogorvosra meg nincsenek százezreim”
Előszőr talán menj el és kérj árajánlatot, egyáltalán nem biztos, hogy milliókba fog kerülni. Egy fogkőleszedés még egy budapesti drágább rendelőben sem több 30-35ezernél, de nem is kell egyből a legfenszibb helyre menni. Mert hogy nulladik lépés az, hogy leszedeted a fogkövet, ahol el is mondják, hogy miért van és mit tehetsz ellene. A fogínysorvadás első etiológiai faktora a fogkő, ami megelőzhető. Említhető még a dohányzás minden formája és a diabétesz. De teljesen mindegy, mert így látatlanban nyilván nem lehet ennél többet mondani. Az önkormányzatnál pedig meg tudod kérdezni, hogy körzetileg akkor hova tartozik a település, ha helyben nincs ellátás és ha már ott vagy, meg is lehet reklamálni, mert hogy feladata az önkormányzatnak az alapellátása biztosítása, hogy miért nincs fogorvos. Nyilván nem kell minden 200 lelkes zsákfaluba orvos, de valahol bizonyosan van lehetőséged tb alapú ellátásra is.
5-s.
Köszönöm az ajánlásokat de nincs TB-m sem.
És nem is lehet,.
7-s.
A felső sor fogam majd 30 éve fogsorhídból áll.
De az nem azért lett akkoriban mert sorvadt az ínyem,hanem felül hiányzott pár fogam születésem óta,és nem akart kinőni.
De ez most alul a metszőfogaimnál sorvad de nem gyengén és nem merek harapni velük már,nehogy kitörjenek.
Úgy dugom be ételt a rágófogaimhoz.
Én nyáron kezdtem paradontológushoz járni íny visszahúzódás miatt. Először volt röntgen, fogkő eltávolítás, állapot felmérés(megmérték a tasakokat), majd tasak tisztítás érzéstelenítés mellett. Ez 3 alkalom volt, összesen 86 000-ben állt meg, de ez így 6 hét alatt, nem egyszerre.
Utána 2 havonta kontroll van most, ill kis tisztítás fogkő leszedés ahol indokolt lett közben. Ez 20 000/alkalom. Ez BP külváros, teljesen magán. Szóval nem kell egyből milliókra gondolni. Nekem eddig kb 100 000-ben van 3-4 hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!