Kedves fogorvosok, dentálhigiénikusok! Ez a (lenti) fogkefe alkalmas mindennapos fogmosásra? Vagy inkább érdemes felváltva használni egy másikkal?
Ultrapuha sörtéjű fogkefe
Érzékeny ínyűeknek
Több mint 10.000 szálból áll
Ez az Ultrasoft fogkefe több mint 10.000 puha szálból áll, így lehetetlen az ínyt felsérteni vele, ezért az elsősorban az érzékeny ínyűeknek javasolt. Használata után az íny nem vérzik.
Kép alapján nehéz megmondani. Számít az is, hogy a szál végek lekerekítése milyen. Ha extra puha kefét szeretnél, akkor én inkább a Curaprox velvetet javasolnám, ez 12460 sörteszálból áll és nagyon puha. Egyébként a Curaprox ultra softja is bőven elegendő a maga 5460 darab szálával.
Egy dentálhigiénikus
Tudsz venni plakkfestő tablettát fogászati anyagokat árusító boltban, azzal le tudod ellenőrizni, hogy megfelelő-e a fogmasosi technikád.
Én személy szerint soha nem tudtam rendesen megmosni puha sorteju fogkefevel a sajat fogaimat.
Elektromos fogkefe nem opció? Kényelmes, praktikus, hatékony...
Üdv, egy fogorvos.
#5. Köszönöm szépen a válaszodat. Elnézést kérek a kicsit megkésett válasz miatt.
Gyerekkorom óta nagyon vigyázok a fogaimra.
Több szabályt is betartok, de voltak tényezők, amelyekkel kísérleteztem.
Például régebben én is úgy éreztem, hogy a puha, sőt, még a közepes sörteerősségű kefe is kevés nekem ahhoz, hogy tisztára mossam a fogsoromat, így volt néhány év, amikor hard sörtéjű fogkeféket használtam, de erről már jó ideje leszoktam.
Ismerem a plakkfestő készítményeket, de köszi az ötletet.
Egyelőre nem szeretnék elektromos fogkefét beszerezni (de ki tudja, lehet, hogy az lesz a vége).
Amiért érdekel most ez az egész téma, az az, hogy annak idején, amikor hard sörtéjű fogkefével mostam fogat, akkor az okozott-e károsodást? Ezt hogyan lehet megállapítani?
És ha esetleg okozott, akkor az visszafordítható, javítható?
Amúgy a fogaim jók, mármint nincs szuvas fogam, de a fenti kérdés az ettől független lehet.
Ha helyes technikaval mostal fogat, valószínűleg nem okoztál problémát. De egyebkent szemmel látható, hogy visszahúzódott-e az íny a fognyakról és történt-e fognyaki kopás. Egy fogorvos egyből megállapítja, de ha keresel képekeket róluk, te is fel tudod ismerni.
Miért vagy elutasító az elektrom fogkefevel? :)
A fognyaki kopás tomessel korrigalhato, a visszahúzódott inyre pedig letezik inyplasztika.
De ha ilyen tortent volna, erzekenyek lennenek a fogaid a különböző ingerekre.
#7. Köszönöm szépen. Bizonytalan vagyok annak megállapításában.
Képeket nem akarok nézegetni, mert sok olyan képet láttam már, amit valószínűleg jobb lett volna nem látnom.
Az elektromos fogkefével kapcsolatban lehet, hogy van egy kis olyan érzésem, hogy kb olyan, mintha egy géppel akarnám beköttetni a cipőfűzőmet.
Nem tökéletes a példa, de talán érthető.
Úgy érzem, hogy amit meg tudok csinálni gép nélkül, akkor azt végezzem el.
#8. Köszönöm szépen. Hidegre, melegre nem érzékeny, cukrosat nem eszem, sóra érzékeny. Hm. Határeset?
De nem fogod tudni olyan jól megmosni kezi fogkefevel, mint elemtromossal, az en hasonlotam inkabb az, hogy napi szinten nem tüzet rakunk a suteshez/fozeshez, hanem sutot es tuzhelyet hasznalunk, vagy a ruhat sem kezzel mosod, hanem geppel. Kényelmesebb, hatékonyabb. :)
Ha hidegre nem érzékeny, akkor valószínűleg nincs problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!