Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyjából mennyiből jön ki...

Nagyjából mennyiből jön ki egy felnött fogszabályzás magánrendelésben?

Figyelt kérdés
aug. 31. 16:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
sok százezer Ft, de akár milliós tétel is lehet a végére. De ez nagyon egyedi, mert sok mindentől fgg.
aug. 31. 16:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Manapság mennyi ideig kell hordani egy fogszabályzót? most is évekig?
aug. 31. 16:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen, ugyanúgy 1 év legalább. A biológia nem változik...
aug. 31. 16:47
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Ameddig az orvos úgy látja le tud húzni.
aug. 31. 16:50
 5/14 A kérdező kommentje:

Azt mondod,hogy lehuzas?

Ilyen porcelan dolgot nem akar feltetetni, mert az nem tartos szerintem, rendbe hozatnam a fogaimat

aug. 31. 16:52
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon változó, városfüggő illetve orvos függő. Van akinek százerzerkből megvan, van akinek 1millió felé is felugrik, én például elég drágán jöttem ki. De szerintem nem is az ár a lényeg mondom úgy, hogy nem vagyok tehetős. Nagyon jól meg kell választani az orvost mert ha mellé nyúlsz akkor dobod ki a pénzt az ablakon és csak rontasz a fogaid egészségén.

Szán rá az időt, kutakodj, kérj véleményeket és szakmailag elismert orvost keress, és ne az árat nézd, mert ha szépen megcsinálják akkor minden fillért megér.

aug. 31. 18:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet 4–es válaszoló, hogy egy átlag fogszabályzó szakorvosnak annyi kliense van (tekintettel arra, hogy borzasztó nagy igény lett rá, de évről évre egyre kevesebb szakorvos van), hogy egyáltalán nincsen rászorulva arra a pár tízezer forintra, ami egy aktív kezelés soráni kontrollból bejön. Magyarul direkt neki is érdeke, hogy pörögjön az egész. De hát erre mondják, hogy mindenki önmagából indul ki, ha te a mindennapjaidban azt szoktad meg, hogy pénzed akkor van, ha átversz másokat, akkor nem csoda, ha másokról is ezt feltételezed és nem tudod elképzelni, hogy tisztességes munkával is lehet jó pénzt keresni.

Kérdező! Ez nagyban függ attól is, hogy milyen típusú készülékben gondolkodsz. A divatos aligner rendszerek (láthatatlan fogszabályozás) vagy fogszínű bracketek jóval drágábbak, mint a mezei fém bracketrendszerek. Utóbbi olyan 6-700 ezer forintból is kijöhet (a teljes kezelésre vetítve), míg előbbiek már inkább 7 számjegyűek (függően persze az anomália súlyosságától).

Az idő megint sok mindentől függ. Magánban azért hónapokat lehet spórolni, mivel nincsenek kötelező időkorlátok, amiket be kell tartani (egy tb-s rendelőben sokszor hónapok is eltelnek, mire az első találkozótól felrakják a készüléket), plusz mint írtam, érdekük pörgetni, hiszen van jelentkező a helyedre. Azért egy 1-1,5 évvel illő számolni.

szept. 1. 08:14
 8/14 A kérdező kommentje:

Ilyen a fogam, es van melle meg melyharapasom is.

[link]

szept. 1. 08:21
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez nem jó kép, mert előrecsúsztattad az állkapcsodat, magyarul egyszerűen nem így harapsz. Habár nem is gondolnám, hogy lenne bármi értelme képeket feltöltögetni ide, hiszen ennél komplexebb még a diagnózis felállítása is, de ha mindenképpen szeretnél, akkor minimum 3 szögből csinálj úgy, ahogy összeharapsz, egyet szemből, 2-t oldalról úgy, hogy a nagyőrlőid is benne legyenek. Az már kiindulásnak valami lehet, de még egyszer írom: nem sok értelme van, hiszen a teljes diagnózishoz minimum röntgenek kellenek még a látott képen kívül, lágyrészek is fontosak, milyen állapotban vannak a fogaid (a hátsók pl egyáltalán nem látszódnak), magyarul ez kevés.
szept. 1. 15:16
 10/14 A kérdező kommentje:
köszi, jövőhéten felkeresek egy két fogorvost azt beszélek velük
szept. 1. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!