Csontpótláson esett már át itt valaki?
Helyi érzéstelenítésben kérted, éber szedálásban vagy esetleg altatásban?
Számomra nagyon ilyesztően hangzik a csontpótlás. Több helyen olvastam, hogy helyi érzéstelenítésben is elvégzik. Ezt mondjuk nehezen hiszem el hogy ez elég, azért ez nem egy foghúzás vagy gyökértömés.
Kinek milyen élménye van a beavatkozással?
A pótlás után mennyi volt a gyógyulási idő, mennyi idő után tudták az implantátumokat beültetni?
Az szervezet elfogadja az új csontot, nem löki ki?
A kezelés utáni közvetlen van fájdalom, duzzanat ilyesmi? Ha van az meddig tart?
És végül a piszkos anyagiak. Sajnos erről információt nem találtam.
Tudom a beavatkozás nagyságától és a felhasznált csontpótló anyagtól függ.
De mégis nagyságrendekkel mennyi?
Nálatok mennyi volt?
Műtéti díjjal, csontpótló anyaggal, mindennel együtt.
Száz ezrek? Milliók? Azért nagyságrendekkel jó volna tudni mire lehet számítani.
Nekem 6-7 éve volt a felső állkapcson. Ez egy kis műtét aminek során felnyitják az inyt és beteszik a csontpótló port, majd összevarják. Magát a műtétet helyi érzéstelenítésben végzik nem fáj. Utána persze valamennyire igen, de kibirható.
A műtétet követően időnként megfelelő száj ízzel öblögetni kell. Egy kicsit fel is dagad. Azt a gyulladt részt célszerű pl. fagyos mirelit zöldborsóval időnként hűteni. A teljes beépüléshez több hónap kell, de megêri. Nálam nem volt semmi komplikáció.
Az akkori ár ( kb 2-300e Ft ) ma már biztosan lényegesen több lett.
A guglin rákereshetsz az árakra.
Nekem valami mesterséges port rakták be ami összecsontosodott az álkapcsommal. 1-2 napig volt kellemetlen a műtét után.
Szvsz te túlparázod ezt a dolgot. Gondolom implantátum előkészítéséhez kell a csontpótlás. Ezrével csinálnak ilyeneket. Több embert is ismerek aki vállalta és nem lett semmi baja. Biztos van olyan is akinél nem épül be, de ez nagyon kis % lehet.
Milyen más alternativáid vannak még?
Nem sok. Volt egy fertőzés a csontszövetben és egy ping-pong labda nagyságú területen szinte nincsen csont. Nem kértem el a ct felvételt de ha legközelebb megyek, lefotózom. Azt csak megengedik.
Meg vannak egyén területek is ahol kevesebb csont van, de a durvább része ez a ping-pong labda nagyságú terület ahol kvázi nincs is már csont, úgy megette a fertőzés.
Igen implantátumhoz kell.
#2 mert pontos kezelési terv még nincs.
Egyelőre azt mondták, gondoljam át hogyan szeretném.
De valószínűleg meg lehet oldani sima csontpótlással, azaz amikor állati eredetű csonttal pótolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!