Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szuvas az összes fogam?...

Szuvas az összes fogam? Elszíneződés?

Figyelt kérdés

Az összes őrlőfogam rágófelszíni barázdáiban barna/fekete csíkokat, foltokat látok már évek óta, talán 10 éve vettem először észre.

3 fogorvos szerint nem szuvasodás, 1 szerint viszont mind szuvas. Mikor gimiben iskolafogászatra jártunk, ott is azt mondták, hogy szuvas. De azóta több fogorvos látta, szerintük nem szuvas. Legutóbb tavaly voltam fogorvosnál, azt mondta, nem lát szuvasodást.

Megnéztem a tesóm fogait is, neki egyáltalán nincsenek ilyen csíkok a barázdákban.

2024. aug. 6. 11:08
 1/1 anonim ***** válasza:

önmagában nem csak az apró barna foltok jelentik, hogy szuvas a fogad, annak talán az előfutára, de amíg csak a zománc kopott addíg nem éri meg betömni a fogat, mivel lényegében még nincs mit betömni, de sok minden más is lehet, fogkő, gyógyszerek is okozhatják és nyilván nem magyarázzák ezt el túl jól a pácienseknek

nekem is van egy pár, évente megnézetem őket, csak akkor csinálnak vele akármit is ha fájdalmat jelzel, érzékenyek, vagy mikor megnyomják azt a pontot akkor az eszköz érezhetően beletapad, tehát ott már puhább a felszíne a fognak, mivel ott a zománc már nem véd, ha jól értelmeztem amit az orvosom mondott 😅

2024. aug. 6. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!