Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A műfog "be tétele" mennyire...

Detti19 kérdése:

A műfog "be tétele" mennyire fáj, és mennyi idő alatt van készen?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy van elől egy nagyon ronda fogam, lett már gyökér kezelve is. A fogorvos azt mondta, hogy majd sor fog kerülni egy műfogra ez helyett. Most 17 éves vagyok. Szerintetek mennyi idő amíg teljesen kész egy ilyen fog? és ez mennyire fájdalmas?
2010. nov. 1. 10:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
kicsit pontosíts. a teljesen mű fog az már implantátum, az abból áll hogy egy csavart beépítenek az állkapcsodba, és arra tesznek egy koronát. viszont az is lehetséges hogy a rossz fogadat amit gyökérkezelt lecsiszolja és arra tesz egy mű koronát.
2010. nov. 1. 10:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Magánrendelésen (ahol általában 15-45000 Ft között van egy fog) 3 nap alatt elkészül.

TB rendelésen egy hónap.

2010. nov. 1. 10:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ez magánrendelés lenne.

És az implantátum az mennyire fájdalmas? meg mennyi idő amire elkészül egy ilyen implantátum?

2010. nov. 1. 11:46
 4/11 A kérdező kommentje:
és lenne még egy kérdésem, hogy a úgy csinálják majd meg, hgoy a rendes fogamra tesznek egy műkoronát akkor alatta a rendes fogam nem romolhat el?
2010. nov. 1. 11:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A korona és az implantátum két különböző dolog.

Szerintem nálad implantátumról lehet szó.

Első alkalommal lecsiszolja a fogat, lenyomatot készít róla. Pár nap alatt a fogtechnikus elkészíti a koronát, amit jó esetben a következő alkalommal fel is lehet ragasztani.

Maga az eljárás nem fáj, de a fog a csiszolától érzékennyé válhat, vagyis nem bírsz ráharapni mert fáj.

Nekem nemrég tettek fel koronát a rágófogamra és kb 3 hét volt mire rendesen tudtam használni.

Sajnos a korona alatt is romolhat a fog, ha gyökértömést kell cserélni, akkor a koronát átfúrják és nem kell levenni.

2010. nov. 1. 11:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt akartam írni, hogy nálad koronáról lehet szó és nem implantátumról!
2010. nov. 1. 12:00
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, sokat segítettél vele.

Az implantátumról esetleg nem tudsz valamit, hogy az mennyire fájdalmas eljárás, meg hogy hogy zajlik?

2010. nov. 2. 14:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Az implatnátum műtét közben nem fáj, csak utána feldagad, fáj, és esetleg belilul, de az nem mindenkinek. A fájdalomra ír az orvos gyógyszert.

Egyébként úgy zajlik, hogy kell csinálni egy CT-t, aztán ha minden oké, beteszik az implantot, az 4-6 hónapig gyógyul, aztán kapsz rá egy felépítményt, ami gyakorlatilag egy műcsonk, és végül arra a koronát.

Sokszor kell visszajárni kontrollokra és lenyomatra, és egy fog is 1-2 százezres tétel, de egy jó minősgű impl. esetében 98-99% az eséy, hogy életed vgéig bent marad.

Ennek ellenére nálad valszeg a sima koronáról van szó, de az se biztos, hogy 3 nap alatt kész van, fogtechnika gyorsaságától függ.

2010. nov. 2. 20:49
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

most nem tudom, hogy jól értelmeztem e, de ez az eljárás akkor nem kis ideig tart , ugye? amíg bekerül a műfog?!

2010. nov. 3. 22:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát az implantátumos megoldás elejétől végéig valóban nem rövid, főként a gyógyulási idő miatt.

De neked úgy vettem ki, csak koronád lesz a meglévő gykezelt fogadra. Az nem hosszú.

2010. nov. 4. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!