Mitől nyom a fog?
2 hátsó gyökérkezelt fogamat csaposan építettek fel és került rájuk 1-1 korona.
Nos ez 3 hete volt, meg is szoktam már mindkettőt, de az egyiknél nyomást érzek, ha erősen vagy keményet harapok ott. Nem fájdalom, hanem egy erős nyomás és nagyon kellemetlen.
Írtam a klinikának, h ez a bajom és mondták, h becsiszolják, h jó legyen.
De van pár koronám és tudom, hogy nem a harapással van gond.. az most tökéletes lett.
Szerintetek mi lehet a gond?
Felek, hogy le kell venni, mert elképesztő összeg és idő volt..
Ha nem csinálták meg jól (ez nagyon sűrűn előfordul sajnos), akkor kötelesek garanciálisan helyrehozni a hibát.
Ezt jól elkészített korona/híd úgy illeszkedik a lecsiszolt fogra, mint egy lego kocka, már akkor is, amikor felteszik frissen. Nem fájhat, nem nyomhat, nem lehet túl magas/alacsony és nem lehet rés az íny és a korona között, mert az mind azt jelzi hogy nincs jól megcsinálva.
Nem szabad annyiban hagyni, végül is a te szádban van, és még ha látványra jónak tűnik, csak te érzed hogy valami nem stimmel.
Én mindig visszamentem, ha ilyen gondom volt és megcsinálták mindenféle plusz költség nélkül.
Pár nap alatt kész van egyébként.
Még akkor is kötelesek helyrehozni, ha esetleg véglegesen be lett ragasztva (olyankor viszont le kell vágni a nem megfelelő koronát a fogról és a technikus készít egy másikat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!