Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fájt a bölcsesség fog eltávolí...

Fájt a bölcsesség fog eltávolítása ?

Figyelt kérdés

Kifejezetten az eltávolítására gondolok és nem az utána levő gyógyulásra.

Sok helyen azt írják, hogy nem fájdalmas.. Tegnap voltam szájsebészeten és azt hittem összesz*rom magam amikor feszítette ki.

2024. jún. 15. 12:12
A kérdező szavazást indított:
IGEN
NEM
16 szavazat
 1/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
92%
Ez egyéntől függ, már sokan amiatt be vannak feszülve, hogy ez egy invazív beavatkozás, a stressz, az izgulás, turkálnak a szádban, ehhez nagy mértékben hozzáadódik, így a fájdalom is nagyobbnak tűnik. Nekem volt 2 is, maga a művelet nem fájt egyáltalán, pedig véstek, faragtak, fúrtak.
2024. jún. 15. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

Hát ez nagyon sok mindentől függ, hogy miért érezhetted ezt, pl attól, hogy eleve milyen állapotban volt a fogad (tömték, gyulladt volt-e stb), de attól is függ, hogy vágni kellett-e még ezen felül, vagy eredetileg kint volt a fog, és csak ki kellett húzni. Sajnálom, hogy ezt élted át, de ez ne gátoljon meg attól, hogyha később van ilyen bajod, akkor elmenj, mert ez egyáltalán nem mindig jellemző.

Nekem teljesen jó tapasztalataim voltak, 3 bölcsességfogat vettek ki nálam, ami sajnos nem fért el a számban, de valamennyire kinőttek, így nem kellett vágni csak húzták. Sem a művelet, sem az utána lévő "hetek" nem jártak panasszal, és az egész procedúra után összvissz 1 szem Rubophent vettem be.

2024. jún. 15. 12:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez abnormális. Kémiailag idegi vezetés szinten megszűnik a fájdalomérzet. (Kivéve ha gyulladt a fog, mert akkor állítólag nem, de a gyulladást előtte le szokták vinni antibiotikummal.) Szóltál az orvosnak, hogy nem hat az érzéstelenítő?
2024. jún. 15. 13:01
 4/4 anonim válasza:
Lehet csak szarul adta be az érzéstelenítőt. Régen jártam olyan fogorvoshoz, aki teljesen mindegy mit csinált a fogaimmal, mindig fájt, mert képtelen volt rendesen beadni még egy érzéstelenítőt is. Amióta új fogorvoshoz járok, semmit nem érzek, pedig már mindenen átestem a fogkő eltávolítástól az implantátumig.
2024. jún. 15. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!