Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tudok tenni hogy ne...

Hankokik kérdése:

Mit tudok tenni hogy ne legyen lyukas fogam , a napi 2 fogmosáson kivul?

Figyelt kérdés
24eves vagyok van 8 lyukas fogam Igazabol próbálok figyelni ra ,fogselyem néha szájvíz mar egy ideje elhagytam a cukros üdítőket is csak vizet iszok édességet is visszább vettem (1éve) , annyit tudok meg mondani hogy fateromnak volt a családba rossz fogai meg mamamnak de En tenni akarok valamit erte hogy ne legyen csak kesobb

2024. jún. 7. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Fogköztisztítás, lehetőleg elektromos fogkefe helyesen használva, rendszeres fogkő leszedés.
2024. jún. 7. 22:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Rendszeres fogorvosi vizsgálat. A nyolc lyukas fogadat be kell tömetni.
2024. jún. 8. 12:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Azok mar bevannak nem hanyagolom el elmegyek ha latom
2024. jún. 8. 19:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez genetika legfőképp. Ilyen szempontból faterodra ütöttél.

Én meg anyámra. Egyedül a családban neki nincs semmi baja a fogainak. Apám félévente megy fogorvoshoz mert mindig van valami. Anyai, apai nagyszülők is rendszeresen látogatták a fogorvost mert mindig volt valami. Anya testvérei is. Egyedül anya volt a kakukktojás évente egyszer megy ellenőriztetni akkor is 3 perc után fordul is ki a rendelőből. Én ugyanez. 4-en vagyunk testvérek, egyedül én örököltem anyám makkegészséges fogait. Többiek apámra és a többi családtagra ütöttek.

Egyél sok gyümölcsöt is, pl almát. Igen tudom tele cukorral de az egész más cukor mint az édességben található. Nagyon is táplálja a gyümölcs a fogínyt. Ha nincs egészséges fogíny akkor egészséges fog sincs. Gyümölcsevés után is lehet fogat mosni.

2024. jún. 8. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!