A fog egézsége mennyire van kapcsolatban a bőr pigmentációjával? Ugyanis a roma kissebbség köreiben tapasztalható hogy hófehér egézséges fogaik vannak felnőttkorukban is.
Na látod, ezen én is gondolkodtam valamelyik nap, de biztos.
A sötétebb bőrüeknek, romáknak, négereknek közel-keletieknek sokkal egészségesebb fogaik vannak, mint a fehéreknek, biztos lehet hozzá köze.
Ezen már én is gondolkodtam..xD De szerintem mindenki..xD
De szerintem ez csak egy vizuális csalás, mivel barna a bőrük, a foguk fehérebbnek tűnik. Ha nyáron mi is barnábbak leszünk, fehérebbnek tűnik a fog.
Az afrikai törzseknek pl. azért fehérek a fogaik mert nincs a szájukban az a "modern" baktérium ami a fogszuvasodást okozza.
A romáknak szerintem ugyanolyan a foguk mint nekünk csak a sötétebb bőr miatt fehérebbnek tűnik.
Ahogy felettem is írták a bőrszín sokat számít.
Pl. kifehéríttettem a fogaim aztán lebarnultam és mint vmi Colgate reklám úgy néztem ki, persze ez civilben rémisztő és természetellenes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!