Ha van 2 lyukas fogam akkor az miért külön-külön időpontokban tömi be a fogorvos és miért nem egyszerre?
Meg kell kérdezni az orvostól, hogy lehet-e ezeket egyszerre és fog neked válaszolni. Ez teljes mértékben az orvos preferenciájától függ. Fogkőleszedés után ÁLTALÁBAN azért nem szokás, mert ilyenkor vérzik az íny, vérző gyulladt íny mellett pedig nem lehet fogat tömni, hiszen ezek a modern anyagok annyira technika-érzékenyek, hogy sokszor még a kilélegzett levegő páratartalma is zavarja a kötést, hát még ha odafolyik egy rakat vér. Kivétel ez alól, ha nagyon kevés fogkő van csak jelen és az sincs a tömni való fog közelében.
Én fogorvos vagyok, mind körzetben, mind magánrendelőben dolgoztam/dolgozok, ha olyan volt a szituáció, akkor tömtem egyszerre kettőt, akár hármat is, de ennek voltak feltételei. Egyrészről, hogy a lyukas fogak egy oldalon legyenek, nem fogom senkinek sem mind2 oldalát lezsibbasztani, mert borzasztó balesetveszélyesnek találom. Másrészről, hogy megbizható betegről legyen szó, mivel 2 tömésre nyilván nem fél órát fogok kihagyni, de jártam már úgy, hogy a kihagyott 1 egész órára nem jött úgy el valaki, hogy nem szólt semmit, ott malmoztunk. Tehát alapfeltétel, hogy ismerjem már a beteget és tudjam, hogy prioritás neki eljönnie, vagy ha bármi miatt nem tud, fog szólni időben. A családban van több fogorvos is, valaki pedig úgy fogja fel, hogy a több időponttal is "tanítja" a beteget, mert ezzel is csak motiválja a pácienst, hogy figyeljen jobban oda, mert ahány lyukas fog, annyi időpont, annyiszor kell megszerveznie, hogy el tudjon szabadulni. Ez is egy felfogás.
Nekem tömtek ilyet, kettő egymás mellett, és hamar megcsinálta.
Olyan is volt hogy lényegében újraépítettek egy fogat. Egyik évben egy fogorvos egy órát csinálta, következőleg meg negyed órán belül meglett.
Másfajta tömőanyagot használt.
Sok mindentől függ ilyesmi, a fogászaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!