Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Állandó fogszabályzó, kisebese...

Állandó fogszabályzó, kisebesedik a nyelvem?

Figyelt kérdés

Kedden rakták fel az állandó fogszabályzóm "felét", szóval csak a csavarokat, meg egy vasat a szájpadlásomra ( de az nem tudom miért kell), és csak jövőhét pénteken fogják felrakni előre a többit. Mivel addig ki kell húzni még egy fogamat. Viszont már most tiszta seb mindig a nyelvem, meg az egyik oldalt folyamatosan kihólyagosodik. :( Pont úgy ér hozzá a vas, hogy nagyon vágja. És nem tudom, hogy mit csinálhatnék vele... Húgomnak már fél éve van állandó fogszabályzója, neki is felül, de neki még soha nem volt ilyen a nyelve, még akkor sem, amikor felrakták neki.. viszont az övét is elszokta nyomni, de egyáltalán nem annyira, mint az enyémet. Járt már valaki így, ahogy én? Mégis mit tudnék csinálni, hogy ne fájjon ennyire? :(

Előre is köszi a válaszokat.

2010. okt. 23. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Hú, nagyon sajnálom, hogy így jártál! Néha nekem is kikezdi a drót vége meg az éle a számat. Kérj a fogászodtól fogviaszt! Egy kis dobozkában van, le kell szedni belőle egy kis gömböcöt és oda tenni a fogszabályzódra, ami hozzáér a nyelvedhez. Ennyit lehet tenni :(

2010. okt. 23. 16:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Aranyos vagy. Rendben, majd ha pénteken megyek felrakatni a többit, akkor kérek tőle! Remélem tud adni. :)
2010. okt. 23. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is adott a doki szájviaszt. Először idegenkedtem tőle, hogy még abba is beleragad a kaja meg minden. De tök tuti.

Amúgy milyen vasat raktak a szájpadlásodra? Nekem nagyon kanyargós a fogsorom, mégsem raktak vasat sehova. És hogyhogy csak felét rakták fel? Hmm...nem értem, biztos más módszer mint ahogy az én dokim dolgozik.

2010. okt. 24. 22:35
 4/5 anonim válasza:
én sem teljesen értem, én egyébként hálistennek jól jártam mert nekem nincsen semmi problémám vele mostanában.. volt hogy szúrt a drót vége és fájt a szám elmentem a dokihoz mondtam neki ő pedig levágta nekem rendesre hogy ne fájjon.(nekem rendes dokim van amúgy nagyon szerencsére):) Nagyon sajnálom hogy ennyi vele a problémád:/..szerintem beszélj a dokiddal ezekről, hátha megtudja oldani.:) szia
2010. okt. 25. 19:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A szájpadlásomra először nekem is raktak, bár az okát én sem értem. Fent volt egy fél évig, akkor kicsúszott, visszarakták, de soha többet nem állt meg ott, és mikor teljesen kiesett, nem is rakták vissza. Hát, mint mondjak, nem hiányzik :)

2010. okt. 26. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!