Miért kell fizetnem a fogorvosi munkáért 60 éven felül, ha az orvosnak az OEP-pel szerődése van? Nagyon csunya kioktatásban volt részem. Ráadásul kesztyű nélkül dolgozik. Mindez Bp. XI. kerületében történik. Mit tennétek a helyemben?
Igen, pontosan ezért nem értem.
A fogmegtartó kezelések mindenhol, kortól függetlenül, ingyenmesek.
Ugy látszik, orvosfüggő a dolog, valószínű magánbetegként akar kezelni.
Ehhez pedig nincsen joga, akkor elmegyek maszekhoz, ahol nem kell órákat várni.
Én írtam, hogy én is így jártam a gyógyír klinikán. A fehérhévári úti rendelőre értettem, nem tudtam, hogy két rendelő is tartozik hozzájuk.
Én rákérdeztem külön az orvosnál, hogy úgy tudom, hogy a fogmegtartó kezelések mind ingyenesek, és miért kell akkor fizetnem a gyökérkezelésért? A válasz az volt, hogy egy- vagy kétgyökerű fogat ingyen kezel, háromgyökerűt meg 12 ezerért.
Keresgéltem erről a neten, de sehol nem emelik ki, hogy a fogmegtartó kezelések ingyenesek, kivéve a kettőnél több gyökerű fogak gyökérkezelését.
Én 21 vagyok.
Utolsó előtti írónak üzenem, az OEP lapján 2010. rendelet szerint 18 alatt és 60 fölött TELJESKÖRŰ kezelés a betegnek téritésmentes.
Pontosan így szól a törvény.
Örülök,hogy felvetettem a témát.
Ugyanitt röntgen nélkül egy másik orvos rávágta:"Félmillióba fog kerülni!"
Utána fizetős panorámaröntgenre küldött 3 000-ért, holott a Fehérvárin ez is ingyenes kellő beutalóval a kerületi lakosoknak.
Tehát 2 orvossal jártam így.
Beszélek a betegjogi képviselővel.
VÉGRE tudtam beszélni OEP-pel.
A fogpotlásokra való felkészitésért minimális összeget kell fizetni a fogorvosnak (természetesen a korona, stb. kivül), de a gyökérkezelésért pl., amit a fiatalember írt, teljesen szabálytalanul kértek pénzt.
Az orvos a biztositótól a pénzt gyökerenként kapja.
Örülök, hogy sikerült egy normális hölggyel beszélnem.
Talán jó, hogy ezt közzétettem.
21l vagyok újra.
16:41 Sajnos csak a keresztnevére emlékszem: András. Gondolom te nem nála... vagy nagyon lehúzhatónak tűntem.
Nem igazán akartam elhinni neki, amikor mondta, de hát csak kellett valamit kezdeni a fogammal, aludni sem tudtam tőle. 4000 Ft-ot fizettem az első kezelésért, utána többet már nem mentem vissza hozzá (nem csak a pénz miatt, három érzéstelenítővel eszméletlenül fájt, amikor a gyökeret roncsolta, amikor csak visszagondoltam rá, sírnom kellett, annyira féltem, hogy vissza kell mennem; + nem éppen kedvesen viselkedett velem). Úgyhogy végül mentem magánhoz, nála kifizetek 25 ezer Ft-ot (még van két alkalom hátra).
Nagyon drága nekem ez a fogam :)
Kérdező: köszönöm szépen, hogy megosztotta velünk. Ha legközelebb hasonlóan járnék, már nem csak egy "talán úgy emlékszem"-re tudok hivatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!