Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj a bölcsességfog...

Mennyire fáj a bölcsességfog húzás?

Figyelt kérdés
Hamarosan kihúzzák két bölcsességfogam,két hét eltéréssel. Rettegek..pedig van gyerekem,szültem már,akkor azt hittem nem fogok ezentúl semmi fájdalomtól félni...erre itt vagyok,meglett harmincasként,és rettegek :) elvileg ki vannak nőve,bár nem teljesen. Fogorvos húzza ki,nem kell szájsebész. Mennyire fáj? És utána? Gondolom,mivel jó nagy a gyökere,nagy seb is lesz? Milyen hamar gyógyul?

jan. 9. 19:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Felépülés hossza egyéni, nekem kb. egy hét volt. Ezalatt az egy hét alatt nem fájt, be sem dagadt, de nagyon vigyáztam rá, Curasepttel öblögettem.

Fájdalomcsillapítót sem kellett szerencsére szednem, de azért volt otthom, készültem, folyékony fajta, nem tabletta, hogy könnyebben legyen lenyelni, ha kell.

A felső fogakat könnyebb kihúzni, és gyorsabban gyógyul, mert nem megy bele kaja, mint az alsókba. Legalábbis a fogorvosom nekem ezt mondta, amikor a felsőt húzta, hogy ó az semmiség.

Szívószállal ne igyál egy hétig minimum!

Mozgasd óvatosan az állkapcsod, rágjál azért, ne csak pépeset egyél. Nehogy szájzárad legyen, azért mosdasd kicsit, nekem így mondta a doki.

Kitartást, gyorsan túl leszel rajta!

jan. 9. 22:19
 12/13 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező! 6-os vagyok! Köszönöm szépen. Nálunk sem adnak semmit, hagyják, hogy akár egy napig is vajúdjanak a kismamák. Lehet a foghuzast választanam inkabb.
jan. 9. 22:38
 13/13 A kérdező kommentje:

12: hát,kitartást,annyival tudlak biztatni,hogy felni nem lesz időd,mert olyan gyorsan történik minden,sodorják az események,és egy egész más tudatállapotba is fogsz kerülni. Egyébként több múlik sajnos az egészségügyi személyzeten,akármennyire fáj a szülés,nekem rosszabb élmény volt az egyik szülésznő,aki előző életében szerintem auswitzban volt rabőr...

Az első foghuzason túl vagyok. Tényleg nem fájt,nagyon ügyes volt az orvos..viszont amikor a végén szedi ki,amikor konkrétan kitepi a fogat,na az a hang,meg az az érzés (nem fájdalom),de érzed,hogy törnek ki belőled egy darabot..na az jajj. Mindazonáltal jövő héten jön anyósom hozzánk,és mondtam is a dokinak,előbbre hozhatjuk a másik foghuzast,inkább még egy ilyen mint az anyósom! A fájdalomcsillapító injekció hatásának múltával azért kellett bevennem fájdalomcsillapítót,de másnap már jobb volt, még egy nappal utána meg már alig éreztem.

jan. 15. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!