Mennyi idő után tud egy fogorvos saját privát rendelőt nyitni?
Végzés után bármikor nyithat, nincsen semmiféle követelmény. Nyilván csak elméletben, hiszen egy magánrendelő megnyitása alsó hangon olyan 30-40 millió forinttól kezdődik, és ekkor még csak alapfelszerelést biztosítottál. Meg persze kell egy klientkör is, hiszen maguktól nem fognak odamenni az emberek.
Szakvizsga réges régen nem követelmény, az ember kijön 5 én után, azt csinál, amit akar jószerivel. Olyannyira nem követelmény, hogy direkt meg is nehezítették a szakvizsga megszerzését, én 5 (!) évet vártam arra, hogy sorra kerüljek egy jó tutornál (mentor), amiért még én fizetek egyébként. A frissen végzett fogorvosok 80 %-a magánellátásban helyezkedik el, nyilván mint alkalmazott, de diplomát leszámítva semmi követelmény nincs velünk szemben, hogy akár azonnal magánrendelőben dolgozhassunk, mégha az nem is saját tulajdon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!