Mennyire jók az állami fogászaton a fogpótlások?
A fogtechnikai költségeket 18 és 62 év között a betegnek kell állnia.
62 év felett pedig a technikai költségekhez ártámogatás vehető igénybe.
Nem 1-es, rosszul tudod.
18-62 év között semmiféle támogatás nem jár fogpótlásokra, vagyis költségeiben az orvos magánárait kell figyelembe venni, nem pusztán csak a technikai költséget. 18 év alatt, 62 év felett illetve elméletben kismamáknak csak technikai díjat kell érte fizetni, ez pedig minden esetben a technikus árszabásától függ, nincs egységes ár. Erre kedvezmény nagyon extrém esetekben vehető igénybe, ha bizonyíthatóan az alapbetegsége miatt veszítette el valaki a fogait, esetleg balesetben (látlelet mindenképpen kell!), a kérelmek döntő többségét elutasítják, vagy a hiányos dokumentáció miatt (pl nincs látlelet), vagy azért, mert egyetlen indoka van, nincs pénze rá.
6-os én ezt olvastam nem tudom mennyire igaz:
”18 év alattiak, 18. év betöltését követően nappali tagozaton tanulók és várandósság esetén: a kivehető és rögzített fogpótlások fogorvosi munkái ingyenesek, a technikai költségekhez támogatás kapható. Ennek mértékét szintén a NEAK határozza meg közleményben.”
#6 Jól mondja. Én írtam el, elnézést. Tehát 18-62 között a fogorvosi munkát és a fogtechnikai költségeket is te állod. 62 felett pedig csak a technikai költségeket kell fizetni, a fogorvosi munka térítésmentes.
#1 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!