Egy kb félig letört fogat újra lehet építeni nem? Miért volt bizonytalan az orvos?
Hat nekem eleve gyokerkezelt fogam roppant szet 17 ev utan, igy az erzeketlen fog gyokercsatornajaba egy csapot vezetett be, arra epitett fogat, amit nemcsak a fog heja, hanem belul a csap tart.
Az inlay lenne elo fogra, de ahhoz is kell fog, baromi nagy tomes utani lepes. Maskulonben ki kellene olni az ideget, es nem biztos, hogy sokaig tartana igy is.
Nekem alsó gyökérkezelt 6-osra, aminek a fele hiányzott (és a közepe teljesen) koronahosszabbítás+inlay lett a megoldás.
Én szerettem volna ezt és nem a húzást. Az orvos azt mondta, ár-érték arányban a húzás és pótlás lett volna a legjobb, és hogy a koronahosszabbítás kicsit lutri, de szerencsére sikerült. Még nincs egy éves, meglátjuk, meddig bírja.
A csapos koronára is rákérdeztem, azért lett inlay, mert a gyökérbe a csap belefúrása is gyengít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!