Tegnapi gyökérkezelés után még mindig ugyanolyan erős fájdalmaim vannak és fel van dagadva az arcom. Valakinek tapasztalat? Mikor múlhat el?
Sziasztok!
3 napja fájni kezdett a fogam. Másnap sikerült egy közeli helyre bejutnom (addigra az arcom bal oldala lent fel is dagadt) és csináltak CT-t. Egy korábban már kétszer is gyökérkezelt fog gyökerénél nagy gyulladás látszódott, hatalmas fekete folt a CT-n. (Mindkét korábbi gyökérkezelés 2 másik magándokinál volt. Már egy vagyont beleöltem ebbe a fogba…) A furcsa, hogy a mögötte lévő fognál érzem a nagy fájdalmat, de a doki szerint az előtte lévő már gyökérkezelt fog lehet a gond. A doki picit bizonytalannak tűnt, hogy akkor miért a másik fáj (a fájó fog gyökerénél is látszódott kis fekete folt a CT-n, de Invisalign fogszabályzásba is belevágtam 4 hónapja és azt mondta az lehet a fogmozgatások eredménye). 2 napja ki is váltottam az antibiotikumot és azóta szedem, tegnap mikroszkópos gyökérkezelés is volt. Lesz majd még egy kezelés 2 hét múlva. A fájdalom azonban semmit se csökkent, Flectorral elviselhető csak. Az arcom ugyanúgy be van dagadva, mint a gyökérkezelés előtt. Korábbi gyökérkezeléseknél nem rémlik, hogy másnap is fájt volna, igaz akkor dagadás se volt. Valakinél volt már hasonló? Vajon mennyi idő lehet, míg elmúlik az arcdagadás és a fájdalom? Nagyon kétségbe vagyok esve. :(
Amikor megszűnik a gyulladás.
Nekem gyökérkezelésnél sose volt így begyulladva és bedagadva.
Gyulladásnál felvágták az ínyem és kitisztították.
Szerintem biztosan jobb lesz, ha már hat az antibiotikum.
Az orvos nem mondott semmit, hogy mikor lehet jobb?
Szerintem nem az újra gyökérkezelt fogadból ered a fájdalom.hanem a mellette levő fáj, amit érzel is.
Mert ha úja meggyökérkezelték a fogat,annak már nem szabadna ennyire fájnia.
Szerintem begyullasztotta azt a másika fogat, mégpedig úgy hogy nyilván gyulladás van a gyökércsúcs körül, és így a gyulladás elérte a mellette levő fog gyökerét is. Azt kellene felnyitni és akkor megkönnyebbülnél.
Még mindig a másik fogban érzed a fájdalmat?
esetleg Donalgint írass, jobb mint a Flector.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!