Lehet baj a túlzott, sokszori fogmosásból?
Figyelt kérdés
minden ivás után2023. jún. 13. 08:43
1/10 anonim válasza:
Lehet, bizony. Többet ártasz vele, mint használsz.
2/10 anonim válasza:
Napi 2 elég. Ha túl sokszor mosod érzékeny lesz a fogzománcod és elkopik.
3/10 anonim válasza:
Lehet. Valamelyik "okos" tudor-vidor javasolta ezt az ismerősömnek, azóta futkározhat állandóan fogkőleszedésre. Én szóltam neki, hogy ne tegye, azóta normalizálódott a helyzet.
4/10 A kérdező kommentje:
Túlzott fogmosás fogkőhöz vezet?
2023. jún. 13. 09:55
5/10 anonim válasza:
Ezt furcsállnám, de a zománc kopását okozhatja. Hosszú idő alatt. Mikor terhes voltam, extra sokat mostam fogat, de az egy átmeneti állapot.
Miért akarsz minden ivás után mosni? Maga az alapprobléma, ami miatt erre igényed van, lehet káros a fogakra.
6/10 anonim válasza:
Csakis este mosok fogat hosszú évek óta és a fogorvosom nagyon megdicsért, hogy “továbbra is maradjon” a napi két fogmosás (nem tudta, hogy egyszer mosom). Semmi fogkő, karban vannak tartva szépen, mondta.
7/10 A kérdező kommentje:
Melyik fogkrémet használod?
Milyen fogkefe?
2023. júl. 31. 05:47
8/10 anonim válasza:
A legolcsóbb fogkefe (nem tudom, milyen, nagyjából kéthavonta váltva az olcsók közül, a sörte erőssége se érdekel, mert mindegyikkel nagyon finoman mosom, nem dörzsölve, lágyan. Az orvos is megerősítette, hogy így helyes, szinte simogatva, nagyon könnyen le tud jönni a lepedék (főleg éves után nem szabad erősen, le ne jöjjön a savas közegben legyengült zománc). Én igyekszem éves után egy órát várni, így gyakran este 11 körül mosom. A fogkrém nemigen számít nekem, szerencsére, most épp Amodent.
9/10 A kérdező kommentje:
De jó vagy.
2023. aug. 1. 07:35
10/10 anonim válasza:
Megnéztem (véletlen megmaradt a doboza), Tesco-s fogkefe (fogorvosi ajánlással), Amodent gyógynövényes fogkrém. Előtte meg Signal volt. Annyit akartam még leírni, hogy bár csakis este mosok fogat, a reggelt egy pohár vízzel és egy gyümölccsel kezdem (többnyire alma), ez leviszi az esetleges lepedéket, mert éjszaka más nem nagyon bántja a fogakat…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!