Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy kiesett a fogtömés?

Figyelt kérdés
Ma jöttem el a fogorvostól, sajnos már nem rendel, hogy visszahívjam. A nyelvemmel tapogatva úgy érzem, hogy érdes ott és mintha lenne egy pici üreg is, de nehéz 100% megállapítani, mert a két fog találkozásánál van. Van valami jele, hogy kiesett? Érzékenység, fájdalom? Vagy ha nem okoz panaszt, akkor rendben van?

2023. jún. 2. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen tömést kaptál, mennyi idő telt el a töméstől, amikor elkezdted a nyelveddel buzerálni?
2023. jún. 2. 13:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt a fényre kötő fajtát, nem porcelán/arany/amalgám, hanem a basic. Azután kezdtem bizgerélni, hogy kiment a nyelvemből az érzéstelenítő, 3-4 órával a tömés után. Igazán nem is kezdtem, hanem éreztem evés után, hogy odakerült egy darab kaja, odanyúltam a nyelvemmel és egyszerűen érzem, hogy valami nem olyan, mint a többinél. Éles, nem vágja a nyelvem, de furi. Még soha nem jártam így, se nem fáj, se nem érzékeny, ezért érdekelne az, hogy van e annak valami kimondott kellemetlen tünete, ha kiesik.
2023. jún. 2. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól is függ, hogy mekkora volt a lyuk. Ha nagy, azt egyérmtrelműen lehet érezni. Az se lenne abnormális, ha érdesnek éreznéd, pár hétig a kompozit tömés is adhat ilyen érzetet. Nekem ez az élesség furcsa. Az nem kimondottan normális értés. Csak a kompozit tömésnek meg nem szokása kiesni. Tükörben nen látod?

Egyébként, ha nem gyökérkezelt/elhalt fogról van szó, akkor onnan is észreveheted, hogy hidegre, melegre érzékeny, hiszen a feltárt területet nem védi semmi.

2023. jún. 2. 14:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. Ez pont az egyetlen gyökérkezelt fogam… tulajdonképp nem is tudom, mi volt az oka, de újra lett ma tömve így 4 év elteltével. Csak hogy most a megbontás után szokatlan, új formát kapott(?), kiesett belőle, vagy bármi más, laikusként mindegyiket elfogadnám magyarázatnak. Mindenesetre minden más tömött fogam simafog érzetű, mint hát egy fog, ez az egy sehogy sem illik a sorba.

Próbáltam megnézni, de nincs olyan pici tükröm, ami beférne a számba, telefonnal meg képtelenség használható képet csinálni róla. Potyára meg nem szívesen mennék vissza, nem akarom azt éreztetni vele, hogy nem bízom a szaktudásában.

2023. jún. 2. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan menj vissza, bármi szokatlant is érzel!

Az már önmagában nem szerencsés a mai technológiák mellett, hogy gyökérkezelt fogat töméssel zár le és nem inlay/onlay betéttel.

2023. jún. 2. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!