Szabad inni cukros, szénsavas üdítőket fogszabályzóval?
Lassan fél éve, hogy fent van a fogszabim, de nem tehetek róla, sajnos nem tudok leszokni a cukros üdítőkről, (kivéve a sió, meg ezek a gyümölcslevek) a kólát is és a Fantát is szeretem, de azt mondják ezek jobban ártanak a fogaknak, ha fogszabályzós valaki.
Szabad azért kis mértékben?
(eddig szerencsére semmi baja nem lett a fogaimnak, amúgy alapból erősek, és fehérek is)
Nekem is fogszabályzóm van 2 éve, minden nap ilyeneket iszok sajnos. Nekem semmivel sem rosszabb. Mosd napi kettőször a fogad, tisztítsd alaposan és biztosan nem lesz belőle semmi problámád! De ha jobban éreznéd magad egy szakértő véleményétől akkor majd amikor legközelebb mész kérdezz rá!
Ui.: Ha nem mosod a fogad alaposan az az igazán káros, mert begyulladhat az íny, vérezni fog és ebből rengeteg betegség jöhet ami akár a fogak elvesztésével járnak.
Egy nap igazából többször is megmosom, (ugye reggel, ebéd után, ha napközben eszek valami mást és ugye este) de suliban sajnos nincs rá lehetőség, de én szerencsés vagyok ebből a szempontból, hogy erősek a fogaim, még eddig (érdekesmódon!) egy lyukas fogam sem volt.
Úgyhogy szoktam sokszor mosni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!