Ha van fogimplantátumod, válaszolnál néhány kérdésemre?
Persze a fogorvossal is beszéltem, de úgy érzem, hogy ők mindig egy kicsit könnyedebb válaszokat adnak mint aki konkrétan átélte.
1./
A beültetés közben mikor fúrják a csontot az tényelg nem fáj? A szövetet persze értem, hogy el lehet érzésteleníteni, de csontot és a benne lévő velőt?! Vagy ott nincs érző ideg?
2./
Az első ülés ínyfelvágástól fúrás, csavar beültetése, íny összevarrásáig mennyi időt vesz igénybe?
3./
A behelyezéstől még hónapokig tart a csontosodás. Úgy tudom, hogy az első 1-3 nap fájdalamasan telik. Ez mennyire fájdalmas? Egy közepes fogfájáshoz képest milyen mértékű fájdalomra kell számítani?
4./
Azt mondták a fogászaton, hogy amint megkapom az ideiglenes "tetőt", másnap már rághatok vele. Tényleg?
6./
A beültetési folyamat tényleg fájdalommentes?
7./
Összességében elégedett vagy az implantátumoddal?
Köszönöm, hogy idáig eljutottál a kérdéseimben.
Amikor, úgy 12 évvel ezelőtt voltak az alsó és felső fogbeültetéseim, azt mondta a fogorvosom, hogy a XXI. században már van annyi és olyan szintű fogászati, szájsebészeti szaktudás, hogy ha jól végzik, nem szabad fájdalmasnak lennie ennek a beavatkozásnak.
És valóban, az érzéstelenítő injekciók pillanatnyi rémületű fájdalmát gondosan leszámítva, nem járt szóra érdemes fájdalommal a beültetés folyamata!
Inkább a fájdalomtól való szorongásomra, a szám feszített, nyeldeklő kényelmetlenségére, tompa zsibbadására emlékszem.
Nem telt fájdalmasan a beültetés utáni első három nap sem. A fájdalomcsillapító hatásának elmúltával fellépő rövid idejű enyhe fájdalom, lassú lezsongással, hamarosan ráfigyeléses fokozott érzékenységbe ment át. De emlékezetem szerint, másnap már nem egyáltalán nem fájt. A fogfájáshoz mérhetően pedig egészen biztosan nem.
Igen, az implantátum felhelyezése után, másnap már rá lehetett harapnom; a fogorvosom elmondása szerint ez segítette a felilleszkedést is. Sőt, maga a beültetés is a beültetett fogazatra történt egy-néhány erős ráharaptatással zárult.
Hogy mi mennyi ideig tartott, arra az idő távlatából már nem emlékszem pontatlanul sem, de az akkori szubjektív időérzetem szerint nagyon sokáig. De kilépve a rendelőből, mindig kiderült, hogy nem volt több cirka fél óránál.
Összességében nagyon elégedett vagyok az implantátumaimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!