Ladislaus433 kérdése:
Fizetős fogorvosnál miért kérik el az ember TAJ számát?
Figyelt kérdés
nem az van hogy én fizetek érte tehát nem a Tb-ből megy ettpl függetlenül minden alkalommal elkérik. miért? visszaélhetnek vele?2023. márc. 30. 14:31
1/7 anonim válasza:
A magánorvosok is elkérik a TAJ számot, hogy az adott beavatkozást le tudják jelenteni. Az adatok rögzítése és tárolása az egészségügyi ellátások minőségének javítását szolgálja. Nem tartom valószínűnek, hogy visszaélnének vele.
2/7 Ypszilon1980 válasza:
Nem tud vele visszaélni, az azonosításhoz kell és ahhoz, hogy EESZT-be esetlegesen feltöltsék az adatokat. Nyilatkozhatsz arról is, hogy nem adod meg.
3/7 anonim válasza:
Mondjuk azt nem értem, hogy az EESZT-be miért csak esetlegesen töltenek fel.
4/7 anonim válasza:
EESZT-be szerintem csak e-receptet töltenek fel, ha pl. antibiotikumos kezelésre van szükség.
5/7 anonim válasza:
Van olyan magánorvos, aki a leletet is feltölti.
6/7 Ypszilon1980 válasza:
Attól függ, hogy le van-e szerződve arra, hogy oda feltölthesse. Én fogorvosom pl. nem tölti fel oda az adatokat, mégis meg kellett adni a TAJ-t. De pl. a plasztikai sebészem feltölt oda mindent.
7/7 anonim válasza:
Mondjuk az államiban sem töltenek fel mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!