Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Meddig és hogyan kell mosni a...

Meddig és hogyan kell mosni a fogakat helyesen puha fogkefével?

Figyelt kérdés
Ezelőtt mindig addig mostam a fogaimat, míg a nyelvemmel letapogatva nem éreztem hogy tükör simák. Most viszont fogíny vérzés miatt ultra puha fogkefét használok amivel akármeddig mosom, mindig mintha érdes maradna kicsit a fog és nem sima. Így is tiszta a fog vagy cserélnem kell fogkefét/technikát?

2023. márc. 21. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem is értem… nekem soha nem érdes a fogam, soha nem figyeltem meg ilyet… és kb evés után max ha valami beragad közé az képet látható cuccot de az is egy öblítéssel kijön nagyrészt.
2023. márc. 21. 11:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is nagyon puha kefét használok, 3 percig mosom (van is hozzá ilyen tükörre tehető fogmosó-homokórám), körkörös mozdulatokkal. Nem szokott érdes lenni. A puha sörte alapból nem lehet probléma, inkább a technikád lehet rossz, de a fogkrémen is múlhat.
2023. márc. 21. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Kérdező, ugye úgy érted, hogy lepedékes marad a fogsorod fogmosás után? Tehát nem a fogak "érdesek", hanem a nyelveddel érzed, hogy lepedék maradt a fogakon.

Ezt én is tapasztaltam, amikor puhább sörtéjű fogkeféket használtam, pedig nagyon alaposan mosok fogat.

Érdemes lehet fogkefét, technikát cserélni, vagy mindkettőt.

Az ínyed vérzik még? Milyen fogkrémet használsz?

Miért vérzik az ínyed? Pl vitaminhiány? Szedsz valamit?

2023. ápr. 1. 12:00
 4/5 A kérdező kommentje:
3# igen úgy értem ahogy írtad. Amúgy egy korábban nem tökéletesen illeszkedő korona miatt vérzett. Miután a korona lekerült, a vérzés megmaradt jó pár hétig, a fogorvos ajánlotta a puhább fogkefét, ami úgy tűnik hogy bejött. A lepedékes fog is megszűnt, rájöttem hogy sokkal lassabban és hosszabb ideig kell elvégeznem a körkörös mozdulatokat. Én eddig elég gyorsan mostam
2023. ápr. 1. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:
#4. Örülök, hogy megoldódott. És így végül hány percig tart egy fogmosás?
2023. ápr. 4. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!