Szerintetek normális dolog, hogy ma kértem időpontot tb alapú fogászatra, és május 3-ra kaptam időpontot?
Eléggé lesokkolt, mikor mondta. Tompa fájdalom van a fogamban, addig fogalmam sincs hogy húzom ki vele. Elmondtam neki is, hogy ez a problémám. Maszekra most nincs pénzem, mert más más egészségi problémával sajnos szintén maszekhoz kell járnom, kettőre egyszerre nem tudok költeni.
Ti is ilyen sokára juttok be tb alapon??
Sajnos teljesen normális.
A rendszer már régen nem úgy működik, ahogy kéne…pont ez a lényege sajnos, hogy az embereket a magán rendelésekre tereljék.
Igen sajnos normális. Ahova én járok, 3-4 hónapra adnak időpontot. Borzasztó milyen nehez egy (jó)orvoshoz bejutni.
De mondok neked még felháborítóbbat: tegnap akartam kérni vérvételre időpontot a területileg illetékes laborba és május 17-re tudnak adni leghamarabb :(
Kedves 8!
igen, én alapvetően a betegek oldaláról írtam azt, amit, mivel én nem orvos családból származom, életem nagyobb részét "a másik oldalon" töltöttem, így tudom, milyen. Ezért is mondom, hogy össze kellene fogni, csak sokan nem rakják össze az ok-okozati összefüggéseket, meg hát tudjuk, hogy a kormánynak is van egy olyan kommunikációja, amivel ügyesen rákeni a dolgokat, most aktuálisan az orvosi kamarára. Hiába van az embernek körzetes fogorvosa, ha túl kevés az orvos és túl sok a beteg. Én nap, mint nap tapasztalom, hogy a mennyiség a minőség rovására megy és nem véletlenül születnek az ilyen "összes körzetes fogorvos sz@r" sztorik. Nem azért, mert tényleg sz@rok, hanem mert 45-50 perces kezeléseket kell összecsapniuk 20-25 perc alatt. Nálam legalábbis sokszor ez a helyzet. Mintha egy szakácsnak azt mondanám, hogy akkor van fél órája húslevest készíteni, ebbe benne van az is, hogy előkészíti a húst és a zöldségeket. Bármennyire jó a szakács, nyilván nem lesz belőle semmi ehető. Itt is ez a helyzet. Én pár évig próbálkoztam, de mivel a helyzet látványosan nem javul sőt, inkább csak egyre rosszabb, én váltottam és egy hónap múlva már nem dolgozom állami rendelőben. Amit sajnálok nagyon, szeretem a betegeimet is, de szakmailag nagyon demotiváló, ha nem lehet úgy dolgozni, ahogy a szakma szabályai írják. Sokszor kell veszekedni is betegekkel, akik kevésbé toleránsak, nem értik meg, hogy várólista van, hogy nincs minden nap reggeltől estig rendelés, és hát a soron kívüliek, akik közül sokan szó szerint úgy lökik félre az időpontost, pedig nem kell ám azt hinni, hogy akkora fájdalmuk van. Az átlag soron kívüli a hivatalos leírás alapján nem minősül sürgős esetnek és el lehetne küldeni a fenébe, csakhogy nem megy el, és hát féltem én is az autómat (tudják, hogy melyik az, meg nagy választék amúgy sincs). Igen, az orvosbérekkel nem hogy nem lett rendezve semmi, még direkt nagyobb bajt is generáltak, mert most már az egyszerűbb rétegek annyira sem értik, hogy mi bajunk is van (teszem hozzá, én abból a béremelésből nem láttam egy forintot sem, mert nem az elvégzett munka után kapja az ember, hanem pusztán kor alapján, legyen valaki bármennyire is csapnivaló szakember, ha már 30 éve praktizál, jár neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!