Lehet attól valami bajom ha állandóan csakis Parodontax fogkrémet használok napi mindkét fogmosásnál?
A paradontax szemcséi hosszú távon koptathatják a fogzománcot
Viszont a jó fogmosási technika, egy rossz fogkrémmel nem feltétlen elég. Nekem bizonyos fogkrémek esetén kifejezetten kellemetlen szájszagom marad és úgy érzem, nem elég tiszták a fogaim, pedig ugyanazzal az elektromos foglefével, ugyanúgy mosom
Én a miértjére lennék kíváncsi amit a fogorvosod mondott. Miért nem szabad állandóan használni, és miért ugyanolyan jók az olcsó fogkrémek.
Szerintem a kulcs az összetevők, ezért nem értek vele egyet. Csiszolóanyag a fehérítő fogkrémben van több, ezért nem szabad állandóan használni. De a sima fogkrémet lehet.
Az olcsóbb fogkrémekben az olcsó előállítás érdekében vannak olyan anyagok amik időnként tiltólistára kerülnek. Ilyen volt a triclosan.
Vannak más csúnyaságok még, a PEG-ről azt írják hogy önmagában nem de szennyeződéseket tartalmazhat amik viszont károsak. A Sodium Lauryl Sulfate pedig bőrirritáló anyag, ezért fogínyvérzést és gyulladás okozhat. Ezt tapasztaltam magamon is. Mikor olyan fogkrémet vettem amiben nem volt elmúlt a fogínyvérzésem.
Úgy látom hogy a drága fogkrémek ek mint a Parodontax és a Sensodyne elég barátságosak az összetevői ellentétben a Colgate és Aquafresh-el.
A natúr fogkrémek ebből a szempontból jók. Csak nekem is az volt a tapasztalatom higy nem tisztította jól a fogamat, konkrétan éreztem a fogaimon higy nem tiszták. Párat próbáltam, lehet hogy többet kellett volna. Mindenképpen megéri pár próbát, lehet hogy valakinek beválnak.
Köszi mindenkinek a választ. :)
Utolsó hármasnak. Igen, szoktam várni fél órát, 1 órát is néha, és utána használok csak szájvizet. Erről jut eszembe... a bizonyos fogorvos azt is mondta, hogy a szájvizeknek meg aztán tényleg pláne semmi értelmük nincsen, max a friss lehellet biztositására jók, de másra nem. :) Ehhez mit szóltok? Illetve hogy egy szájviz csak addig hat, ameddig a szájban van, aztán nem. Tehát semmi értelme. És hogy nem is érte, hogy mire fel vannak ennyire reklámozva azok, meg telerakják a szupermarketek polcait azzal, mintha érnének valamit.
Szerintem sincs értelme, kivéve a terápiás célból használhatóak pl Corsodil, klórhexidin tartalmaz. Ínygyulladáskor vagy fogászati kezelések után ajánlatos.
Fogkrémben is vannak olyan összetevők amiket nem szabad lenyelni. Pl Sodium Monofluorophosphate, Titanium Dioxide. Úgyhogy én ezzel a 10 perces öblítéssel vigyáznék ha ilyen van a fogkrémben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!