Letört fog, mire számítsak?
Először is: reflux miatt rengeteget romlottak/romlanak a fogaim bármit csinálok. Ma evés közben letört egy darab (vagyis rágás után sok kis darab, mert szinte elporladt) a jobb felső bölcsességfogamból. A második harapásnál éreztem, hogy egy kicsit keményebb a keksz, mint lennie kéne, azonnal ki is köptem amennyit tudtam, akkor láttam benne a "fehér kis darabkákat"... Kb a negyede törhetett le az íny széléig, de nem vérzik. Fogalmam sincs mennyit sikerült kiköpni, a többit valószínűleg lenyeltem. Bármi bajom lehet esetleg tőle? Nem baj, hogyha esetleg véletlenül azt is szétrágtam és apró kis "kövecsék" formájában nyeltem le? Azóta fáj a hasam, de már nem tudom, hogy csak bebeszélem-e magamnak...
Ha minden igaz holnap reggel sikerül meglátogatnom egy fogorvost, és mivel rettegek tőlük, (helytelenül) olyan ritkán látogatom őket, amennyire csak lehet... Mire készüljek? Szerintetek húzzák? Egyek-igyak előtte rendesen? Illetve fájni nem fáj, de érzem, hogy kezd beduzzadni, arra tudtok esetleg valami házi praktikát reggelig?
Köszönöm!
Hogy lenne már bajod a saját fogadtól?!
Nem kezd el beduzzadni!
A bölcsességfogat lehet, hogy kihúzzák, mert annak nem szoktak szórakozni a tömésével, de azért megkérdezheted, hogy nem lehet-e visszaépíteni. Persze, hogy egyél-igyál, csak ne degeszre. Ne legyél éhes, egyrészt, mert lezuhan a vércukrod, másrészt mert utána nem fogsz tudni.
Ha van fertőtlenítő szájvized, használd.
A refluxra mért nem szedsz savcsökkentőt? Nem inkább hánytatásról van szó?
Köszi a válaszokat, egy kicsit sikerült megnyugtatnotok. :)
Leginkább a foglenyeléstől van parám ebben a jelenlegi helyzetben, mert elkövettem az első számú hibát, amit sosem szabad: beírtam a bajom a google-be..
#2: fél éve írták le hivatalosan papíron is, hogy refluxos vagyok, azóta szedek PPI-t, anélkül még diéta mellett is gatya a gyomrom. Nem volt semmi hányás/hánytatás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!