Mennyire van szükség a kivehető fogszabályzóra?
Már több, mint 2 éve van rajtam a rögzített fogszabályzóm (az alsó fogsoromon van), és pár nap múlva megyek levetetni. Azt mondták, hogy minimum annyi ideig kell viselni a kivehetőt, mint amennyi ideig viseltem a rögzítettet.
Na most a probléma ott van, hogy ez 35. 000 forint lenne, amit apám nem nagyon akar kiadni. Ő azon a véleményen van, hogy minek.
Ti mit gondoltok erről?
Addig ne vetesd le akkor a fogszabalyzodat, amig nem tudod kifizetni az ejszakait.
Igen, kell, nagyon szigoruan kell hordani, ha azt akarod, hogy tartos legyen az eredmeny.
A rögzített készülék után ún. retenciós lemezt kapsz, ami helyben tartja a kapott eredményt. A fogszabályozás alapja csont fel-és leépülés, abban a pillanatban, amikor leveszik a rögzítettet, hiába állnak sorban a fogak, a teljes átépülés még nem fejeződött be, a recidíva (vagyis a fogak visszamozgása) veszélye magas, ha nem hordasz semmilyen retenciós készüléket, akkor 100%.
Apukád ezzel a kijelentésével egy dolgot árult el: semmit nem sikerült megértenie abból, hogy mi is történt az elmúlt években veled.
Nagyon
Ha nem hordod, nagyon gyorsan elcsesződik az egész. Szépen visszamegy minden a régibe.
Rajtam egy évig volt állandó, majdnem egy éve vették le. Ha bármikor nem teszem be, egy kimaradt éjszaka után már látszik a különbség, és amikor újra beteszem, akkor fáj.
2-es, nem biztos, hogy kap! En pl nem kaptam, csak ejszakait hordtam.
Egy baratnom kapott, de ezen felul is hordania kellett az ejszakait egy darabig. Szoval nagyon valtozo, hogy mit adnak, hogy adnak.
Jo-jo, azert nem kell bunkonak lenni :)
Mivel kijelentetted, hogy kap es kesz, ezert azt gondolom, hogy nem art erre ramutatni, hogy nem biztos, hogy igy lesz!
De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!